Fredskorpsets jubileumsutstilling

Foto: Eirik Folkedal
Hvordan er det å bo og jobbe i et annet land? Det vet mange tusen fredskorpsere svaret på. I forbindelse med sitt 50-årsjubileum åpner Fredskorpset en fotoutstilling på Rådhusplassen i Oslo. Gjennom fotografier og sitater presenterer Fredskorpset noen glimt av hvordan det er å jobbe som fredskorpser i et annet land.

Nesten halvparten av de 32 bildene på utstillingen er tatt av fredskorpserne selv. Vi får se glimt fra deres hverdag i et nytt land og i møte med en ny kultur. Bildene er hentet fra Fredskorpsets fotokonkurranse, der det totalt kom inn 2300 bilder, mange av svært høy kvalitet.

Fotograf og fredskorpser Eirik Folkedal vant førsteprisen med sitt blinkskudd av en capoeira-danser som stuper. Folkedal var på utveksling i Tanzania som dansepedagog, og trente i blant sammen med Stone Town Capoeira når han var på Zanzibar.

Over 7000 fredskorpsere har reist til et annet land på utveksling. Og kommet tilbake med ny kunnskap og nytt perspektiv. Gjennom samarbeid på tvers av landegrenser og kulturer, gir Fredskorpset unge mennesker i Norge og land i Asia, Afrika og Latin-Amerika en mulighet til å oppleve hverandres virkelighet. Tanken er at verden blir litt mer rettferdig når folk blir bedre kjent med hverandre og skaper verdier sammen.

Ordfører Fabian Stang åpner utstillingen torsdag 18. april kl 17.Utstillingen blir stående i Oslo til 15. mai og flyttes deretter videre til Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.

www.fredskorpset.no/50

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar