Nikon D600

Nikon lanserer et nytt digitalt speilreflekskamera i FX-format med oppløsning på hele 24,3 megapiksler. Nykommeren D600 er det minste og letteste fullformatkameraet Nikon noensinne har lansert.

D600 har en bildesensor i FX-format som tidligere kun har vært å finne på profesjonelle kameraer.  Nikons nyutviklede CMOS-sensor i FX-format med en oppløsning på hele 24,3 megapiksler er synonymt med unik detaljrikdom og et bredt eksponeringsomfang ,også under fotografering i dårlige lysforhold. Med 14-bits A/D-konvertering og gode signal- støyforhold, gir kameraet bilder i god kvalitet med et bredt dynamisk omfang – også ved høye ISO-verdier.

Kameraet har et ISO-område fra 100 til 6400 (kan økes til 25600 og reduseres til 50). Et system for støyreduksjon innebærer at du kan redusere støynivået uten at det går på bekostning av detaljrikdommen, hvilket gir fleksibilitet under alle lysforhold. Resultatet er tydelige og støyfrie bilder selv ved høye ISO-innstillinger.

Nikon D600 har samme bildeprosesseringsmotor (EXPEED 3) som flaggskipet D4. Uten problemer klarer EXPEED 3 å håndtere storedatamengder uten å påvirke hastighet eller kvalitet. 16-bits bildebearbeiding sikrer rike farger og fargetoner. Toneovergangene er jevnere med høy detaljrikdom og fargetone i hele skalaen opp til hvitt.D600 fokuserer raskt under alle lysforhold takket være AF-systemet (Multi-CAM 4800) med 39 fokuspunkter. Kameraet har arvet AF-egenskaper fra Nikon D4. AF-systemet er kompatibelt med objektiver som har blender opp til f/8 og følsomhet ned til -1 EV (ISO, 100 20oC). Dette sikrer skarpe bilder selv under svært krevende lysforhold. Kameraet har ulike AF-innstillinger som dynamisk AF-område og 3D-følgefokus.

Nikon D600 har filmegenskaper som er basert på samme teknologi som D800. Et bredt utvalg med filmfunksjoner, hastigheter og brukervennlige kontrollere, gir full kontroll ved direkteopptak samtidig som at det sikrer høykvalitets fullformatsopptak.

Det kan spilles inn film i full HD (1080p) med 30, 25 og 24 bilder per sekund. I oppløsningen 720p er tilsvarende tall 60, 50 og 25. Opptak i full HD kan vare opp til 30 minutter. Det er mulig å spille inn film i full HD i både FX- og DX-format. Via mikrofoninngangen kan en ekstern stereomikrofon tilkobles for å sikre klare lydopptak. Det er også et eget uttak for eksterne hodetelefoner.

Ukomprimert HDMI-utgang
Nikon D600 gir muligheten til å direkte streame ukomprimert i 1080p til eksterne enheter. Utsignalet veksler automatisk til 1080i dersom en ekstern monitor benyttes. Ukomprimert data sendes ut med den bildestørrelsen og bildefrekvensen som er stilt inn, med mulighet for rent HDMI-signal uten informasjon om kamerainnstillinger.

Sensormodulen og algoritmene for autofokus er nyutviklet med Nikons AF-system Multi-CAM 4800 med individuelt valgbare eller dynamisk AF for 9, 21 eller 39 autofokuspunkter.
Forenklet valg mellom AF-modus, for eksempel AF-A, AF-S og AF-C, er nå mulig uten å fjerne øyet fra søkeren.

Fullformat med bevegelsesfrihet
Kombinasjon med avanserte alternativer for bildeoverføring gir brukeren friheten til å ta og dele innholdsrike bilder. D600 er utviklet for å takle tøffe forhold med kamerahus i magnesiumlegering. Kameraet veier kun 760 gram uten batteri. Det har også samme værbeskyttelsesnivå som det profesjonelle D800.

En oppgradering av elektronikken gjør det mulig å ta ca. 900 bilder eller 60 minutters ”live view” og filming før litium-ion batteriet må lades på nytt (EN-EL15). Kameraet har også doble kortlesere for høyhastighets SD-kort med støtte for SDXC- og UHS-I-minnekort.

Intervallfotografering
Opptak med intervallutløser betyr at lukkeren utløses ved forhåndsvalgte intervaller. Tidsforkortet fotografering lagrer bilder som filmfiler for at hendelser skal kunne vises i rask avspilling med hastigheter fra 24 til 36000 ganger raskere enn normalen.

HDR-funksjoner og Aktiv D-Lighting
Med HDR-funksjonen tas et bilde som er over- og undereksponert med et trykk på utløseren. Intervallet kan økes til 3 EV for ulike effekter, metning og tonegraderinger. Overgangen der eksponeringene møtes kan justeres til å bli mer naturlig. Med Nikons Aktiv D-Lighting bevares detaljene i både lyse og mørke partier av bildet automatisk.

Ekstrautstyr og tilbehør
Batteripakken MB-D14 (ekstrautstyr) gjør det mulig å bruke flere batterityper, inkludert AA-batterier og Nikons oppladbare litium-ionbatteri. MB-D14 har en egen utløserknapp og et kommandohjul for mer behagelig vertikal fotografering.

Nikon D600 er kompatibel med Nikons Creative Lighting System, og med kraftige og allsidige iTTL Speedlight-blitser som profesjonelle SB-910 og brukervennlige SB-700.

Den trådløse mobiladapteren WU-1b (ekstrautstyr) gjør at bilder kan overføres direkte til en smarttelefon eller nettbrett. Kameraet kan fjernstyres via enheten.

Capture NX 2 (ekstrautstyr) sikrer hurtig og kreativ bildebehandling. Den nyeste versjonen er enda raskere og er samtidig kompatibel med 64 bits for håndtering av kameraets 24,6 megapiksler.

Camera Control Pro (ekstrautstyr) sikrer fleksibel kamerafjernstyring. Programvaren har en rekke forbedringer. I tillegg til å styre eksponering, lukkertid og blender har du en fjernkontroll for start og stopp av filmopptak og veksling mellom direktevisning, bilder og film.

ViewNX2 (inkludert) er en alt-i-ett programvarepakke for enkel redigering, inkludert redigering av RAW-filer og D-filmer. Du får også sømløs integrasjon med my Picturetown som er Nikons tjeneste for deling og lagring av bilder.

Nikon D600 er tilgjengelig i butikk fra og med 18.09.12, til en veiledende pris på 17 390,-.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar