EISA Awards 2012-2013

European Advanced SLR Camera 2012-2013
Canon EOS 5D Mark III

Canon EOS 5D Mark III er et ekstremt anvendelig stillbildekamera og samtidig et brukervennlig DSLR videokamera med profesjonell kvalitet. Om spesifikasjonene virker ganske lik forgjengeren, er Canon EOS 5D Mark III en tydelig forbedring i daglig fotografering, så vel som i ytelse. Kameraets 22-megapiksler CMOS bildebrikke leverer flotte resultater under normalt og lite lys, og kameraet henter sitt avanserte 61-punkts AF-system fra Canons nye profesjonelle modeller. I tillegg har den nye EOS 5D-generasjonen merkbart forbedret beskyttelse mot elementene og leverer 6 bilder i sekundet ved kontinuerlige opptak.

Skriveren støtter formater opp til A3+ og arbeider hurtig, det tar mindre enn 3 minutter å skrive ut en A3-kopi. En egen arkmater byr på ekstra fleksibilitet for dem som bruker ekstra tykke ark. PIXMA PRO-1 er full av moderne teknologi som leverer fremragende kvalitet med relativt lave driftskostnader.

European Compact Camera 2012-2013
Canon PowerShot G1 XBildekvaliteten Canon PowerShot G1 X produserer er på et nivå som konkurrerer med mange speilreflekskameraer. Det er ganske bemerkelsesverdig for et så kompakt kamera. Med en bildebrikke som i størrelse ligger mellom APS-C og Micro Four Thirds-formatet holder dette PowerShot-kameraet god kontroll på bildestøy selv ved så høy ISO-innstilling som 12800. Den kraftige Digic 5-prosessoren spiller også en viktig rolle i å redusere bildestøy og behandle kameraets 14,3-megapiksler, 14-bits bilder med høyeste hastighet. Seriøse amatører så vel som profesjonelle vil sette pris på at kameraet kan lagre bilder i både råformat og JPEG.

EISA-magasinenes tester viser at den 4x zoomen byr på god bildekvalitet for et så kompakt design, og den innebygde bildestabilisatoren, som bruker den samme hybride IS-teknologien som flere profesjonelle Canon-objektiver, er svært effektiv.

European Professional Compact System Camera 2012-2013
Fujifilm X-Pro1Det er kombinasjonen av eksepsjonell optisk kvalitet, glimrende byggekvalitet og en revolusjonerende ny bildebrikkekonstruksjon som gjør Fujifilm X-Pro1 til et så vellykket kamera. X-Trans-bildebrikken, med sitt mer filmliknende fargefiltermønster over pikslene, får virkelig mest mulig ut av den oppløsningen som leveres av kameraets Fujinon-optikk og produserer mye mer detaljer enn de fleste 16-megapiksler-kameraene klarer.

Den hybride søkeren gir fotografen det beste av både den digitale og tradisjonelle optiske fotoverdenen, og den ryddige plasseringen av knapper, ratt og kontroller gjør X-Pro1 lett og trivelig å bruke, selv om AF-systemet ikke er det raskeste på markedet. Det er ikke markedets minste kompakte systemkamera, men dette er mer enn kompensert for av kvaliteten på bildene det gir, og gleden det bringer til brukeren.
European Professional Camera 2012-2013
Nikon D4Årets beste profesjonelle kamera er Nikons 16-megapiksel fullformat D4, på grunn av sin evne til å levere den beste bildekvaliteten selv under svært vanskelige forhold. Tester utført av EISA-magasinene viser at kameraet har en eksepsjonell kombinasjon av høy oppløsning, stort dynamikkområde, svært lavt støynivå selv ved ISO 12800, superhurtig autofokus, raske responstider og hurtig skuddtakt som kan holdes gjennom svært lange serier. Kamerahuset er robust og godt beskyttet mot støv og fuktighet. Søkeren gir et skarpt, komfortabelt og svært presist bilde av det som blir fotografert. Nær perfekt betjening gjør D4 veldig lett og innbydende å bruke, og vi likte spesielt den nye joystick-kontrollen som er tilgjengelig enten kameraet brukes i horisontal eller vertikal posisjon. D4 leverer også svært høy videokvalitet takket være sine ukomprimerte filer.

European Camera 2012-2013
Nikon D800Årets beste kamera er Nikon D800. Med sin 36 millioner piksler fullformat bildebrikke byr det på eksepsjonelt høy opptaksoppløsning. EISA-magasinenes tester viser at ingen kompromisser er gjort når det gjelder kameraets dynamikk eller støynivåer ved høy ISO-innstilling. I et kompakt og fornuftig priset, sterkt og robust hus, byr kameraet på ypperste lysmåling og et 51-punkters autofokussystem utviklet fra det profesjonelle D4. Kameraet har en klar og lys 100 % søker som er svært presis og komfortabel selv for brillebrukere. Den lille blitzen kan styre flere Nikon-blitzer og leverer akkurat passe innfyllingslys selv i vanskelige lysforhold. D800E-versjonen leverer bilder med enda høyere detaljoppløsning uten behov for oppskarping i etterbehandlingen: bildekvaliteten kommer nær opp til et mellomformatkamera, men med fordelene og anvendeligheten til et lett 35 mm speilreflekskamera.

European Compact System Camera 2012-2013
Olympus OM-D E-M5Olympus OM-D EM-5 er en vellykket gjenskapelse av de eksepsjonelle OM-kameraene fra gamle dager. Kameraet byr på et kompakt men likevel robust og værbeskyttet hus som er svært behagelig å holde, særlig med batterigrepet på. Den superraske enkeltbilde-autofokusen og den fremragende 1,4-megapiksler elektroniske søkeren oppleves som om du fotograferer med en speilrefleks. Det har flere fordeler, som den vinklede OLED-skjermen med berøringsstyring, en 5-aksers avansert bildestabilisator, de attraktive effektfiltrene og, selvsagt, den fremragende bildekvaliteten.

European All Weather Camera 2012-2013
Olympus TOUGH TG-1Olympus TOUGH TG-1 er et fremragende friluftskamera som er designet for å være både stilfullt og praktisk. Det er garantert støtsikkert (2 m), vanntett (til 12 m), klemmesikkert (til 100 kg) og kuldesikkert (ned til minus 10 grader). Inne i kameraet sitter en 12-megapiksel BSI CMOS-brikke av 1/2,3”-type, som sammen med TruePic VI-prosessoren og den lyssterke 25–100 mm F2–4,9-zoomen leverer utmerket bildekvalitet med lave støynivåer i tester foretatt av EISAs fotomagasiner. Olympus TOUGH TG-1 har en antirefleksbehandlet 3-tommer OLED-skjerm, GPS, Full HD 1080p video og et elektronisk kompass som viser hvor du er og hvor du har beveget deg. Med tilleggsutstyr som vanntette fisheye- og telekonverterlinser, som monteres via en adapter, blir Tough ikke bare et kamera men et kameraystem.

European Compact System Lens 2012-2013
Panasonic LUMIX G X VARIO 12-35mm F2.8 ASPHPanasonics LUMIX G X VARIO 12-35mm F2,8 ASPH POWER O.I.S. (24-70 mm til 35mm) er en meget lyssterkt standardobjektiv i Panasonics eksklusive X-serie med en konvensjonell zoom-ring. Konstruksjonen i metall har 14 elementer i 9 grupper med glass av ultra ekstra-lav spredning (UED) og ultra høy refraktiv (UHR)-type som minimaliserer fargebrytningsfeil og og oppnår høy bildekvalitet over hele bildeflaten. Panasonics Nano Surface Coating reduserer interne reflekser mens de 7-bladete sirkulære blenderlamellene bidrar til å gjengi flotte uskarpe høylys. Som et Micro Four Thirds-objektiv er det kompatibelt både med Panasonics LUMIX G-modeller og med kameraer produsert av Olympus. Med sine 305 g veier dette objektivet mindre enn halvparten av tilsvarende fullformatobjektiver.

European Advanced Compact System Camera 2012-2013
Samsung NX20Samsung NX20 har et kompakt og lett speilrefleksformet hus med en 20,3-megapiksler Samsung-bygget CMOS-brikke i APS-C-format med maksimum følsomhet på ISO 12800. Andre egenskaper som skiller seg ut er kontinuerlige opptak med 8 bilder per sekund, og den programmerbare i-Function 2.0 som gjør det mulig å styre opp til ni av kameraets egenskaper via en knapp på objektivet. En lys og fleksibel 3-tommer AMOLED-skjerm hjelper brukerne til å bli kreative med alle mulige bildevinkler. Den fremste egenskapen er likevel innebygd Wi-Fi som lar fotografen sende bilder med e-post eller laste dem opp til sosiale medier direkte fra kameraet. Trådløs forbindelse gjør det også mulig å ta kontroll over kameraet uten kabel mens kameraets skjermsøkerbilde strømmes til skjermen på din smarttelefon.

European Macro Lens 2012-2013
Sigma APO Macro 150mm F2.8 EX DG OS HSMSigma APO Macro 150mm F2.8 EX DG OS HSM er blant de beste makroobjektivene på markedet. Kombinasjonen av lang brennvidde, og med den god arbeidsdistanse mellom objektiv og motiv, høy skarphet selv ved største blender og optisk bildestabilisator gjør det perfekt til å fange øyenstikkere, sommerfugler og andre sky insekter med håndholdt kamera. Men objektivet er også utmerket til å fotografere planter eller portretter når du ønsker en myk og behagelig uskarp bakgrunn. Når du også tar med hvor solid dette objektivet er laget, gjør prisen det til et virkelig røverkjøp.

European Travel Camera 2012-2013
Sony Cyber-shot DSC-HX20VDet som gjør Sony Cyber-shot DSC-HX20V interessant, er at det er et lite og reisevennlig kamera med et 25–500 mm 20x optisk zoomobjektiv. Den 18,2-megapiksler bildebrikken leverer filer til store utskrifter, mens lysmåleren pålitelig gir veleksponerte bilder. ISO-området, hurtigopptak med 10 bilder i sekundet, og finjusteringsfunksjonen, som gir brukerkontroll over lys og fargemetning, gir brukeren valgfrihet under svært ulike lysforhold og ved fotografering av bevegelige motiver. Et utvalg muligheter via den kunstneriske bildeeffektmenyen, så vel som defokusering av bakgrunnen og Full HD 50p video åpner for å gi kreativitet og fantasi styringen i ethvert prosjekt.

European Advanced Compact Camera 2012-2013
Sony Cyber-shot DSC-RX100Sony’s Cyber-shot RX100 er et solid og kompakt kamera utviklet for den avanserte amatørfotografen. Den uvanlig store 1-tommer CMOS-bildebrikken og det lyssterke 28–100 mm F1,8–4,9 Carl Zeiss-objektivet gir svært god bildekvalitet selv i svakt lys. I tillegg til JPEG-format byr RX100 også brukeren mulighet til å lagre bilder i råformat, det gir ekstra fleksibilitet for seriøse fotografer. Den høyoppløste 1,2-megapiksler 3-tommer LCD-skjermen har vist seg utmerket i tester utført av EISA-magasinene.

European SLR Camera 2012-2013
Sony α SLT-A57Sony α SLT-A57 er et 16-megapiksel kamera med halvgjennomsiktig speil og imponerende spesifikasjoner – spesielt for et kamera i denne prisklassen. Fordelene ved halvgjennomsiktig speil begynner nå å vise seg på begynnerkameraer, med høyhastighets AF ved videoopptak, 12 bilder pr sekund opptakshastighet, samt Sonys sterke kombinasjon av høykvalitets bildebrikke og prosessor. Sony α SLT-A57 er et utmerket verktøy for den nye fotoentusiasten, og bygger på en plattform som gir ytterligere utviklingsmuligheter for både brukere og produsent. Egenskaper som den nye automatiske portrettutsnittmodusen gjør dette kameraet brukervennlig for både nybegynnere og mer erfarne brukere. Sonys bildekvalitet fortsetter å holde høyt nivå, og SLT-A57 konkurrerer lett med mye dyrere kameraer.

European Lens 2012-2013
Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD


Med 24-70mm F2.8 Di VC USD har Tamron klart å lage et virkelig attraktivt objektiv for enhver som bruker et fullformat systemkamera. Dette er en lyssterk standard-zoom med bildestabilisator, lydsvak autofokus og en skarphet som uten problemer tilfredsstiller kravene til dagens høyoppløste kameraer. Tamrons 24-70mm F2,8 er også et velbygd og solid objektiv med gummipakninger som beskytter det ved fuktige og støvete forhold. Det føles som et sant profesjonelt objektiv og at autofokus, bildestabilisering og bildekvalitet har profesjonell ytelse. Et objektiv du kan stole på, enten du fotograferer som levebrød eller for fornøyelsens skyld.European Photo Software 2012-2013

European Photo Printer 2012-2013
Canon PIXMA PRO-1
Med 12 høykapasitets pigmentblekkpatroner er PIXMA PRO-1 det perfekte valget for arkivbestandige utskrifter av fremragende kvalitet. Dette er en skriver rettet mot seriøse amatører så vel som profesjonelle fotografer. Ikke bare er fargegjengivelsen utmerket og stabil, men med fem dedikerte monokrom blekkpatroner er også sorthvittutskrifter svært detaljerte og skiller seg virkelig ut. Hudtoner i fargebilder er naturlige og gjengis med høy grad av nøyaktighet.

Adobe Photoshop Lightroom 4

Adobe Photoshop Lightroom 4 utgjør en omfattende verktøykasse for å organisere, fremkalle og publisere digitale bilder. Den nye versjonen kan frembringe detaljer i skygger og høylys i en grad vi hittil ikke har sett, og avansert justere bildene både lokalt og over hele bildeflaten. Den nye kartmodulen organiserer bildene etter opptakssted basert på kameraets GPS-data. Digitale kameraer brukes stadig oftere til å ta opp levende film, og Lightroom 4 kan organisere og behandle disse videoopptakene på samme måte som stillbilder. Photoshop Lightroom 4 lar fotografen dele bilder via sosiale nettsider og bildedelingsfora, i tillegg til å utforme og bestille fotobøker med profesjonelt preg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar