Canon 7D

Canon EOS 7D har en APS-C CMOS-sensor med 18 megapiksler, og et ISO-område som kan utvides til 12 800. Serieopptak skjer med inntil 8 bilder per sekund.

EOS 7D kan gjøre videoopptak i HD-kvalitet med valgbar bildefrekvens - dvs dette er knyttet til TV-standardene PAL (25/50 b/s) og NTSC (30/60 b/s). Dette er en betydelig forbedring i forhold til EOS 5D Mark II, som også har gode videoegenskaper, som gjør opptakene langt bedre egnet til videre redigering og bruk.Ole Jørgen Liodden har testet kameraet, og sier blant annet dette om Canon 7D:

Et stort pluss med 7D er at du nå enderlig kan velge opptak i 24P og 25P, i stedet for bare 30P. Dette er veldig nyttig hvis man ønsker å levere video til Europeiske TV-produksjoner. Det er også mulig med opptak i 50P og 60P, noe som kan gi kule effekter når man spiller de av i lavere hastighet. Se videoen nedenfor hvor jeg har gjort opptak i 50P som som deretter blir avspilt i 100%, 50% og 25% hastighet. På kameraet kan man spille av opptakene i slow motion også (i 4 trinn) noe som kan være nyttig. NB: I 50P og 60P kan man bare ta opp video i max. 720P. Opptaket er gjort i 1280 x 720 slik at ved fullskjerm over dette kan det bli kvalitetstap.


/../
Jeg filmet en del med 600mm, noe som gjorde at det var litt vanskelig å holde fokus på objekter i bevegelse. Fortsatt fungerer ikke AF-systemet for denne type filming, slik at manuell fokusering må til. Derimot har både 5D Mark II og 7D AF-funksjoner for ansiktsgjennkjenning.

Video-kvaliteten ser ut til å være helt på topp, som Canon 5D Mark II. Jeg klarer i hvert fall ikke se noen merkbar forskjell ut i fra test-videoene.

Med Canon 7D sine gode egenskaper i forhold til AF og hastighet er dette et kamera mange kommer til å skaffe seg, spesielt de av oss som fotograferer my action. Kameraet er på mange måter nærmere opp mot 1D MarkIII enn 5D MarkII, og et godt trinn over Canon 50D. Jeg tror mange fotoentusiaster og proffesjonelle kommer til å anskaffe seg dette kameraet. I hvert fall kommer jeg å ta med meg 7D-kameraet, som det først 1,6 crop-faktor kameraet, i fotosekken min.

Bildekvaliteten fra 7D-kameraet gledet og overrasket meg, og både amatører og proffesjonelle fotogarfer kan nå skaffe seg et skikkelig action-kamera til en fornuftig pris. Jeg har i hvert fall ingen betenkeligheter med å bytte ut 1D MarkIII med 7D (+batterigrepet under), i hvert fall hvis det er så værbestandig og robust som Canon har annonsert det som.


Les hele testen på Lioddens blogg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar