Panasonic LX7

Panasonic LX7  innebærer en rekke forbedringer i forhold til forgjengeren LX5. Zoom-området er riktignok det samme, 24-90mm, men lysstyrken er forbedret med et blendertrinn til f/1.4 ved 24mm og f/2.3 ved 90mm. Det nye objektivet har fått en manuell blenderring.

Panasonic LX7 tar opp video i full HD. Lagrer du videoen i AVCHD-format kan du ta opp i 50p/60p avhengig av om du velger NTSC eller PAL. Lagres videoen som MP4  er 30p maks. Det er også mulig å filme i slow motion,  med opptil 120 bilder/sek.

Oppløsningen er 10.1 MP og ISO-verdiene går opp til 12800. Kameraet har også fått et innebygd ND-filter. Maksimalt antall bilder per sekund i full oppløsning er 11.

Interessant er det også at LX7 har mulighet for å ta timelapse-bilder uten ekstrautstyr

Leica DC Vario-Summilux på F1,4–2,3 med 3,8x optisk zoom (tilsv. 24–90 mm). Et objektiv med F2,8 anses vanligvis for å være veldig lyssterkt, men faktum er at ett F1,4 er hele 400 % sterkere. Dette utgjør en tydelig forskjell ved fotografering i lite lys innendørs eller når skumringen faller – LX7 er en virtuell nattugle.

Også F2,3 i telemodus er veldig uvanlig. Det store lysinnslippet gjør det f.eks. mulig å velge kortere lukkertid, noe som gir skarpere bilder også i svakt lys. Lysstyrken gjør det også lettere å jobbe kreativt med dybdeskarphet og med myke, nyanserte skygger. LX7 har også et innebygd ND-filter som åpner for fotografering med lengre lukkertider, f.eks. fossende vann. For kreative fotografer finnes også en lang rekke nye spennende filtre – alt ifra stjernefilter til Smooth Defocus.

LX7 har fått en ny 1/1,7 tommer høysensitiv 10,1 MP MOS-sensor, noe som øker følsomheten med 1,5 dB sammenlignet med forgjengeren LX5. Resultatet viser seg bl.a. i form av høyoppløste bilder med fantastisk skarphet og fin nyansering også ved lave ISO-tall. Den oppdaterte optiske bildestabilisatoren POWER O.I.S. bidrar ytterligere til den fine skarpheten.

For at kameraet skal bli interessant for fotokyndige kreves naturligvis full manuell kontroll. LX7 tilbyr manuell blender direkte på objektivet, mens fokuskontroll og lukkertid praktisk innstilles med tommelgrepet. Den lyssterke tre tommer skjermen på 920k piksler gir rask kontroll av bildekvaliteten og kan kompletteres med en ekstern søker for de som ønsker det.

LX7 filmer nå høyoppløst i progressiv AVCHD (opptil 1920 x 1080/50p), men også i MP4 for rask og enkel opplasting til YouTube. Stereolyd er en selvfølge pluss effektiv støyredusering for klar og tydelig lydgjengivelse.

DMC-LX7  introduseres i butikkene i august.

Pris er ikke fastsatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar