Nikon D800 brukt under livesending

Da Nikon D4 og sist lanserte D800 har mulighet til å sende et rent HDMI-signal rett ut fra kameraet. Dermed kan digitalt lyd- og bildesignal brukes i direktesendinger, uten at videoen må mellomlagres på forhånd.

Nikon forteller i en pressemelding om svensk TV4. De siste ukene har de prøvd ut muligheten til å sende programmet "Late night EM Live" med fire Nikon-kameraer, og er godt fornøyde med resultatet. Dette er ikke minst på grunn av det litt annerledes uttrykket som speilrefleksvideo gir. Med en stor bildebrikke kan kameraet oppnå vesentlig mindre dybdeskarphet enn hva som er vanlig med videokameraer beregnet på fjernsynsproduksjon. Det er visstnok første gang et kamera, som primært er et stillbildekamera, blir brukt til en livesending.

Løsningen interessant, også fordi tradisjonelle fjernsynskameraer er langt dyrere enn speilrefleksmodeller. I en mediehverdag hvor stadig flere, mindre aktører satser på egne nett-tvsendinger er en slik løsning  spennende. De samme kameraene som følger pressefotografene kan brukes til livesendinger.

Kilde: Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar