Tomas van Houtryve - Kommunisme i det 21. århundreMens han var filosofistudent begynte Tomas van Houtryve å interessere seg for fotografering, under et studieopphold i Nepal. Etter eksamen begynte han å arbeide for Associated Press, i utgangspunktet i Latin-Amerika og senere gjennom rapportering på Guantanamo Bay. Van Houtryve arbeid har dukket opp i en rekke publikasjoner, inkludert Time, Newsweek, National Geographic, og Le Monde. Separatutstillinger av hans arbeid har blitt vist i Paris, New York, Spania og Italia.

I 2003 vendte van Houtryve tilbake til Nepal for å gjennomføre en uavhengig dokumentasjon av det maoistiske opprør der, det første av flere langsiktige prosjekter som fokuserer på kommunisme og kommunistiske regjeringer i det 21. århundre. Hans kommende bok - "Behind the Curtains" - utforsker Nord-Korea, Cuba, Kina, Nepal, Vietnam, Laos, og Moldova - verdens siste rest av kommunistisk styre.

Van Houtryve fotografier utforsker avstanden mellom kommunismens idealer og den harde, totalitære virkeligheten i disse landene.

Oslo Freedom Forum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar