Bryan Ferry i The Apartment Gallery

The Apartment Gallery presenterer Bryan Ferry sine bilder, som kombinerer amerikansk glamour, europeiske intellekt og raffinert pop art. Roxy Music legenden kommer til Norge for å stille ut sine uforglemmelige albumcovere.

 - Heller enn et bilde av bandet, tenkte vi det ville være mye kulere å ha pene jenter slik som i den amerikanske reklametradisjonen. De brukte glamorøse kvinner for å selge alt, sigaretter, biler, Coca-Cola, whisky, uttalte Ferry i et intervju med The Telegraph.

 'Bryan Ferry - Photographs'  viser platecovere fra Roxy Music utgivelser i perioden 1972-1983. Siden debuten i 1972 har Ferry sine dristige albumcovere overrasket, provosert og engasjer. Han skapte Bond-piker i musikkens verden ved å velge skjønnheter som Amanda Lear, Jerry Hall og Lucy Helmore  til albumene fra kultbandet Roxy Music.

Som soloartist gikk Ferry imidlertid en annen retning, og brukte seg selv på coveret til de fleste albumene. Også flere av disse har blitt for klassiskere å regne, og noen av dem kan sees i utstillingen. 

Det nye albumet Olympia, som ble gitt ut i 2010, var imidlertid en kvinne som igjen var i fokus. Inspirert av Edouard Manets bilde av samme navn fra 1865, produserte Ferry og fotograf Adam Whitehead en bildeserie av Kate Moss.

The Apartment Gallery

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar