Tips fra kamera-ambassadørene

Ole Jørgen Liodden gikk fra Canon til Nikon, en overgang som vakte oppsikt i fotograf-kretser.

– Jeg oppdaget at for noen er diskusjonen om Canon kontra Nikon nærmest blitt en religion. Det synes jeg er vel drøyt. For min del er kameraet først og fremst et verktøy, sier Liodden.

Nikons D3-kameraer var det som lokket Liodden "over gjerdet". Blant egenskapene var bildekvaliteten på høy ISO-verdi (altså bilder tatt i svakt lys) og autofokusegenskapene, sant at kamerautstyret må fungere like godt under ekstremt forskjellige betingelser.

Til ivrige fotoentusiaster som ikke kan regne med å leve av bildene de tar, advarer han mot å satse på så dyrt og flott kamerahus at man ikke får råd til den gode optikken som er nødvendig for å utnytte kameraets kvaliteter fullt ut.

– For dem som fotograferer i naturen, er optikken minst like viktig som kamerahuset. Derfor må man ikke overinvestere i kamerahus, sier han.

Oppstarttipset hans er et 300 millimeter-objektiv, altså med fast brennvidde, og lysstyrke f/4. Ypperlig til fotografering av dyr i naturen. Til landskapsfotografering er vidvinkel det viktigste, gjerne et zoomobjektiv på 16-35 mm. Man trenger ikke rask autofokus til slik fotografering, men er til gjengjeld avhengig av snorutløser og et godt stativ, påpeker Liodden

Bilder som Ole Jørgen Liodden har tatt, kan du se på www.naturfokus.com .

Kilde: PCworld

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar