Samsung NX20, NX210 og NX1000

Nå kommer verdens første kompakte systemkameraer med innebygd WiFi. Med Samsung NX20, NX210 og NX1000 kan du fjernstyre kameraet med mobilen og laste opp perfekte bilder direkte på Facebook, i tillegg overføres bildene automatisk fra minnekortet til harddisken du har hjemme.

Samsung har tidligere lansert flere kompaktkameraer med støtte for innebygget trådløst nettverk, også kalt WiFi. Det er tid for å ta steget videre, og som den første leverandør i verden lanserer nå Samsung de kompakte systemkameraene NX20, NX210 og NX1000 med innebygd WiFi.

Innebygd WiFi gir unike muligheter for Samsungs systemkameraer, for eksempel:
Sosiale medier Knips et bilde eller en filmsnutt, koble til kamera til internett via WiFi, og med et tastetrykk lastes bildene direkte opp på Facebook, Picasa eller til e-post. Kameraet har et avansert redigeringsprogram og ulike filter slik at du kan redigere i bildene eller filmsnutten før du poster dem på Facebook. Brukerkontoen din lagres dessuten på kameraet, slik at du slipper å logge inn hver gang du vil laste opp et nytt høydepunkt.

En annen smart funksjon er direktelinjen til Microsofts skytjeneste SkyDrive hvor du kan lagre bildene dine, og dermed slipper du å fylle opp kameraets minnekort. Bildene kan lastes ned når du ønsker det, fra hvilken som helst internettilkoblet enhet.

Fjernstyring via mobil
Sett kameraet på et stativ og fjernstyr det via smarttelefonen din. Du kan både zoome, endre innstillinger og slå av kameraet, og alt dette kan styres via smarttelefonen så langt som 20 meter unna kameraet. Dette er et system som virker for telefoner som har operativsystemet Android 2.3 eller nyere.

Automatisk backup Kameraet gjenkjenner nettverket ditt hjemme, og overfører bildene automatisk til datamaskinens harddisk via routeren. Dermed slipper du å lete frem USB-kabel eller tømme kameraets minnebrikke mellom hver gang du bruker kameraet.

Med smarttelefon har du dessuten et kontaktpunkt som gjør at du kan koble WiFi-kameraet til internett nesten overalt hvor du befinner deg. De aller fleste smarttelefoner fungerer nemlig som mobile oppkoblingsenheter til internett via 3G- eller 4G-nettet.

Den aller største fordelen med Samsungs nye kamera er muligheten til å bytte ut objektivene. Avhengig av hva og når du skal fotografere kan du tilpasse kameraet etter forholdene, slik at du får best mulig resultat. Til Samsungs NX-serie er det ni objektiver å velge mellom. Alle disse kameraene har Samsungs unike i-Funksjon, som gjør det mulig å endre ulike innstilninger direkte på objektivet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar