Filmobjektiver fra Carl Zeiss

Brennviddene er 35mm, 50mm og 85mm, noe som gir helt nye muligheter når det gjelder filming i lite lys. De er også tilpasset fullformatsensorer og har utskiftbare fatninger for å kunne brukes med en rekke kameramerker og modeller, fra HDSLR til profesjonelle videokameraer.Den ekstreme lysstyrken er åpenbart en av de viktigste fordelene med de nye objektivene, spesielt for nattopptak og andre forhold med lite lys. Dette begrenser behovet for kunstig belysning, noe som gir mulighet til mer naturlige opptak.

Compact Prime CP.2 Super Speed har hele 14 blenderlameller, noe som skaper en naturlig bokeh og fin tegning i de ufokuserte områdene. Cine-standarden muliggjør bruk av følgefokus-systemer. Stor diameter og 300 graders fokusrotasjon med meget jevn motstand gir brukeren optimal kontroll på fokus, spesielt med tanke på den lille dybdeskarpheten man får når objektivene benyttes på full åpning.

Med utskiftbare fatninger for PL, EF, F, MFT og E, kan Compact Prime CP.2 Super Speed ganske enkelt tilpasses ulike kamerasystemer.

Carl Zeiss T* antirefleksbehandling garanterer maksimal kontrast og fargegjengivelse ved å minimere reflekser, strølys og slør.

Pris og tilgjengelighet
De nye objektivene vil bli tilgjengelige i august 2012 og vil ha følgende omtrentlige utsalgspriser (eks. mva.)

Compact Prime CP.2 35/T1.5 Super Speed – kr 30.900,-
Compact Prime CP.2 50/T1.5 Super Speed – kr 27.900,-
Compact Prime CP.2 85/T1.5 Super Speed – kr 27.900,-

Kommentarer