Fotofest 2011 i Trondheim

Foto: Oliviero Toscani
Årets Fotofest i Trondheim topper plakaten med reklameguruen, kunstneren og fotografen Oliviero Toscani, som stiller med både foredrag og utstilling.

I tillegg kommer et lag av internasjonale fotografer som Erik Almås, Claire Rosen, Malik Nejmi og Simon Cederquist, alle med utstillinger og foredrag.

Melk Galleri ved Bjarne Bare representerer det nye kunstfotografiet både med bilder fra galleriets samling og hans egne bilder. Til sammen blir dette tidenes største fotoutstilling i Trondheim.

PROGRAM

torsdag 13.okt
13.00: Utstillingsåpning
utstillingen står til 23 okt.

fredag 14.okt
15.30: Melk Galleri
17.00: Malik Nejmi

lørdag 15.okt
12.00: Erik Almås
14.00: Simon Cederquist
16.00: Claire Rosen
18.00: Oliviero Toscani
20.00: Fest!

Oliviero ToscaniFotografen og reklamemannen Toscani er mest kjent for sine ikoniske og kontroversielle kampanjer for Benetton, men har en massiv internasjonal karriere innen mote, reklame, kunst og media.

Malik Nejmi
Marokkaner bosatt i Paris som arbeider med klassisk dokumentarfoto. I Trondheim vil det bli fokus på TABOO CHILD en fantastisk og rørende serie med fotografier av utstøtte barn i Kenya.

Erik Almås
Med base i San Francisco har Trondheimsgutten Erik Almås hatt en eventyrlig suksess med sine delikate drømmeaktige bilder. Internasjonalt må Erik være en av norsk fotografis største suksesser med hele verden som marked.

Claire Rosen
USA basert fotograf som arbeider i grenselandet fashion og portrett inspirert av eventyr og fabler. Hennes fotografier er iscenesatt ned til minste detalj, og har stor poetisk kraft.

Simon Cederquist 
Cederquist  bor og arbeider i både Stockholm og Berlin, og er i dag en Sveriges mest spennende fotografer, som igjennom sitt unike fotografiske uttrykk har lyktes å slå igjennom både som kunstner og i den kommersielle verden.

Melk Galleri er et ideelt kunsterdrevet initiativ grunnlagt av Bjarne Bare og Behzad Farazollahi for den kommende generasjonen kunstfotografer i Skandinavia. Deres mål er å øke fokuset på de unge aktørene innen det kamerabaserte kunstfeltet i regionen.

Påmelding via Norsk Fotofagskole

Kommentarer