Nikon lanserer modell 1

Spennende er ordet, når Nikon presentere et helt nytt kamerasystem. Nikon 1 J1 og Nikon 1 V1 er etter sigende verdens raskeste kameraer. I tillegg har de funksjonalitet du aldri før har sett.

Nikon introduserer med andre ord en ny kameragenerasjon med helt ny teknologi. En teknologi som tar bilder før og etter at du selv trykker på utløserknappen, samt funksjonalitet for å fange opp bevegelige motiver for å lage ”Bevegelsesbilde”. Takami Tsuchida, president for Nikon i Europa, sier dette er selskapets viktigste lansering siden Nikon for 14 år siden introduserte digitalkameraet.

Prosessorene i de nye Nikon 1 kameraene er mange ganger raskere enn de fleste profesjonelle kameraer, hvilket åpner opp for helt nye funksjoner. Funksjonen ”Bevegelsesbilde” lar deg forevige flyktige øyeblikk for å lagre dem som levende stillbilder. Ved å ta opp film i slow motion og samtidig ta et stillbilde for så å kombinere formatene lages et ”Bevegelsesbilde”.Nikon 1 J1 og Nikon 1 V1
Med den raskeste autofokusen i klassen og hele 60 bilder i sekundet kan du ta en serie med bilder i full oppløsning (10 megapiksler) uten å flytte fingeren fra utløseren. Nikon 1s CX-format CMOS-sensorer sikrer bilder med svært god fargekvalitet. Begge modellene kan spille inn film i full HD. Du kan også ta et stillbilde i høy oppløsning under filmopptak. I tillegg har du mulighet til å spille inn film i svært sakte bevegelser og spille av et to- til tresekunders klipp på to minutter. Som en dråpe som treffer vannflaten.

Nikon 1 V1 er et solid kamera med en tilbehørsport for utstyr som en ekstern blits og GPS mottaker. Kameraet kommer blant annet som standard zoomkit med 10-30mm VR objektiv og har en veiledende pris på 7 190,-.

Nikon 1 J1 for de som ønsker et brukervennlig kamera. Kameraet med innebygd blits er svært lite. Nikon 1 J1 kommer blant annet som standard zoomkit med 10-30mm VR objektiv og har en veiledende pris på 4 990,-.

Nikon 1-kameraene er tilgjengelig i butikk fra 20. oktober.Ubyttbare og spesialutviklede objektiver
Den helt nye 1-fatningen lar deg benytte Nikon 1-systemets serie med utskiftbare 1 NIKKOR-objektiver. Den nye serien som i første omgang består av fire utskiftbare 1 NIKKOR-objektiver som er spesialutviklet for 1-fatningen sikrer en utrolig presisjon, oppløsning og kontrast. Denne førstegenerasjonsserien dekker en rekke brennvidder inkludert 1 NIKKOR VR 10-30 (standard tre ganger zoomobjektiv), 1 NIKKOR VR 30-110 mm (telezoomobjektiv), ultratynne 1 NIKKOR 10 mm (objektiv med fast brennvidde) for vidvinkelbilder og 1 NIKKOR 10-100 PD-ZOOM (power-drivezoom med justerbar hastighet) som er ideelt for filminnspilling. Nye objektiver er allerede under utvikling.

Ekstrautstyr
Tilbehøret til 1-serien sikrer at du får mest mulig ut av fotograferingen uten å gjøre vesken tyngre. Den vesle SB-N5 Speedlight-blitsen er en praktisk måte for å kontrollere retningen og kvaliteten på lyset. Den er kompatibel med Nikon 1 V1 og kan roteres vertikalt og horisontalt. En LED-motivlampe sikrer ekstra lys når funksjonene ”Bevegelsebilde” eller ”Smart bildevalg” benyttes i mørket.

En ultrakompakt GPS-mottaker (GP-N100) gjør at du kan geotagge bilder når du er på reisefot. Denne er kompatibel med Nikon 1 V1 og festes direkte på kameraets tilbehørsport. Den registrerer breddegrad, lengdegrad, høyde og klokkeslett automatisk som geografiske merker i bildedataene (EXIF).

F-fatningsadapteren lar deg bruke et hvilket som helst NIKKOR D-SLR-objektiv med et Nikon 1-kamera. Den er kompatibel med både Nikon 1 V1 og Nikon 1 J1, og tilbyr ubegrenset med muligheter for å tilpasse et objektiv til fotosituasjonen. Alle AF-S og AF-I NIKKOR-objektiver er kompatible med autofokussystemet til Nikon 1.

En rekke Nikon 1-merkede kameravesker, objektivvesker, nakkeremmer, solblendere og kameragrep er tilgjengelig. Nikons eksterne stereomikrofon ME-1 kan brukes på Nikon 1 V1. Begge kameraene leveres med Nikons nye programvare Short Movie Creator.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar