Gratis ebok om Street Photography

Sveitseren Thomas Leuthard forteller at han har holdt på med street photography siden 2009. Etter å ha blogget om fotograferingen sin en stund skjønte han at det han publiserte ble lest, og at folk ønsket mer. Derfor endte Leuthard med å skrive ned sine tanker om street photography og noen tips om hvordan du kan jobbe.

Boken er grunnleggende om det tekniske, men inneholder mange gode tips. Blant annet knyttet til erkjennelsen av at "Street photography is 80% balls and 20% skills." Her beveger vi oss imidlertid inn på et område som boken også kommer inn på, nemlig menneskers rett til sitt eget bilde. Leuthard tar seg nemlig tilrette, uten å spørre de han tar bilde av. Det er ugreit i det han publiserer bildene etterpå.

At han tar bildet uten å spørre er det lett å forstå. Hvis ikke ville han umulig oppnå det han ønsker. Jeg mener imidlertid at det er en selvfølge å snakke med folk etter at bildet er tatt. Vis dem bildet, og gi dem epostadressen din. Fortell at at du sender dem bildet dersom de ønsker det. Vær forberedt på å slette et bilde dersom personen du fotograferer ikke ønsker å bli avbildet.

Bildene hans er utvilsomt flotte:Leuthard forteller også litt om hvorfor han gi det bort gratis? Med en fulltids jobb har han råd til det, samtidig som han kjenner en rekke mennesker i andre deler av verden, som ikke er like privilegert. Siden street photography i utgangspunktet er noe man kan holde på med uten store kostnader, og det gir dermed mening å gi bort boken.85mm Street Photography

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar