Billig og legendarisk spionkamera

Spennende prosjekt presentert av NRKbeta:Kamera er allerede bestilt :)

Generelt er dette kameraet absolutt best egnet til personer som ikke er redde for å fikle litt med teknikk og leke litt med videofiler. Det er ikke spesielt brukervennlig og blir mye morsommere å bruke om du tør å modifisere det litt.

Det har et batteri som varer mellom en og to timer når det er fullt. Det tar minnekort av typen Mikro-SD og filmer video med en oppløsning på 720×480. Det har også innebygget en liten mikrofon slik at du får lyd med på filmen din.

Det finnes i mange forskjellige varianter. Det som vi bestillte kostet ca. 62,- kroner hos dealextreme.com. Link: USB Rechargeable AV 300KP Pinhole Spy Keychain Camera w/ TF Slot.

Vidvinkelobjektivet som vi limte på er dette: 15mm Detachable 180-Degree Wide Angle Fish Eye Lens for Cell Phones and Compact Digital Cameras.

Chuck Lohr har en omfattende side om 808 og alle variantene. Det som vi fikk fra DealExtreme er versjon 8. Så langt har det oppført seg bra.

Alle videoinnstillinger gjøres av automatikken og i dårlig lys øker kameraet lukkertiden og forsterkningen. Da ender du som oftest med uskarpe og kornete bilder. Så godt lys er absolutt en fordel.

Litt avhengig av hvilket redigeringsprogram du bruker kan det hende du må konvertere filene. Til det kan vi absolutt anbefale gratisprogrammet MPEG Streamclip.
Kilde: NRKbeta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar