Sony TX55

TX55 har en Exmor R CMOS-sensor på 16,2 megapiksler med en helt ny ”By Pixel Super Resolution”-teknologi som visstnok skal øke zoomområdet til 10x uten at du får bilder med dårligere kvalitet – selv når du bruker bildesensorens maksimale oppløsning. Noe som vel høres litt for godt ut til "være helt sant.

Med sine 12,2 mm er Cyber-shot TX55 verdens slankeste kamera som kan spille inn AVCHD-video i full HD og ta stillbilder med 16,2 megapiksler. Kameraet kan også ta panoramabilder med en oppløsning på 42,9 megapiksler, samt 3D-bilder (både vanlige og i panoramaformat) . Bakpanelet på TX55 er dominert av en 3,3 tommer stor OLED-berøringsskjerm i widescreenformat.

TX55 er det første Cyber-shot-kameraet som er kompatibelt med flashminnekort av typen Memory Stick Micro™ (M2) og MicroSD/SDHC, noe som er årsaken til at det har vært mulig å lage et så slankt kamera. I sitt sortiment har Sony en rekke svært kompakte minnekort med høy kvalitet med opptil 16 GB lagringsplass (det nylig lanserte M2 Mark2, som er ideelt for AVCHD-videopptak) eller 8 GB (microSDHC). Alle kortene leveres med gratis programvare for PC (via nedlasting), ”File Rescue”, som gjør at du raskt og enkelt kan gjenopprette slettede eller skadede bilder og filer, og x-Pict Story™, som gjør det lettere å lage flotte bildefremvisninger.

Stillbilder samtidig med videoopptak i full HD
TX55 har en svært sensitiv Exmor R CMOS-sensor med en oppløsning på 16,2 effektive megapiksler, noe som gjør at du får detaljerte bilder med svært lite bildestøy uansett om du tar stillbilder eller gjør videoopptak i full HD – selv under dårlige lysforhold.

Den nye Cyber-shot-modellen leveres med den splitter nye ”Clear Image Zoom”, som øker forstørrelsen uten å redusere antall piksler i det endelige bildet. Sonys ”By Pixel Super Resolution”-funksjon forlenger så kameraets zoomområde på 5x, noe som gjør det mulig å ta høyoppløste bilder på 16,2 megapiksler med opptil 10x zoom.

”By Pixel Super Resolution”-teknologien øker også stillbildekvaliteten mens du filmer. Med bare ett trykk på lukkerknappen tar ”Dual Rec”-funksjonen detaljrike stillbilder på 12 megapiksler uten å avbryte pågående HD-videoopptak.

Sonys ”SteadyShot Active Mode” har nettopp blitt forbedret, og gir nå enda bedre bildestabilisering ved både vertikale og horisontale kamerabevegelser når du filmer i full HD. Det betyr at du kan glede deg over skarpere bilder uansett zoominnstillinger – selv når du filmer mens du er i bevegelse.

Med ”Intelligent Sweep Panorama”-funksjonen kan du nå ta panoramabilder med en oppløsning på 42,9 megapiksler. Det gjør du helt enkelt ved å sveipe kameraet over panoramabildet du ønsker å ta, for deretter å kunne se resultatet på en HD-TV eller zoome inn i bildet ved hjelp av en PlayStation®3, slik at du får med deg hver minste detalj.

TX55 har også en 3D-stillbildefunksjon som gjør det mulig å ta 3D-bilder uten å måtte bruke et digert kamera med stereoskopiske objektiver. Med bare ett trykk på lukkerknappen tar kameraet et bildepar i rask rekkefølge, beregner dybden og skaper et dramatisk tredimensjonalt stillbilde. TX55 har også andre 3D-bildefunksjoner, deriblant ”3D Sweep Panorama” og ”Sweep Multi Angle”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar