Pentax Q

Pentax Q fremstår som et kompaktkamera med utskiftbar optikk. Bildebrikken er da også den samme som benyttes i mange kompaktkameraer. Dermed gjør Pentax et annet grep enn de øvrige produsentene av speilløse systemkameraer, siden disse benytter større bildebrikker. Bildebrikken er mer enn åtte ganger mindre enn sensorene i Micro Four Thirds-kameraer fra Olympus og Panasonic, og 13 ganger mindre enn de bildebrikkene som brukes i speilløse kameraer fra Sony og Samsung.Pentax Q og er utstyrt med en bakbelyst cmos-sensor på 12,0 megapiksler. Kameraet kan ta fem bilder i sekundet og videoopptak i Full HD. Det har innebygd blits, og man kan få en optisk søker som tilbehør.

Kameraets gir seriebildeopptak med fem bilder pr sekund, opptil ISO 6400 følsomhet med lave støyverdier, kamerahus i magnesiumlegering og en stor 3” LCD-skjerm med 460 000 punkter og 170 graders betraktningsvinkel. Dessuten finnes videoopptak i full HD med 30 bilder pr sekund og H.264 komprimering, samt HDMI-utgang.

”Pentax Q har også den aller siste bildebehandlingsteknikken, med en funksjon for ”bokeh”-kontroll som finjusterer graden av uskarphet som omgir motivet, som er spesielt nyttig ved portrett foto grafering. Dessuten finnes en kreativ funksjon kalt Smart Effect som produserer bilder med en kunstnerisk touch”, sier Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske importør.

Gjennom denne lanseringen av Q-fatningen tilbyr Pentax nå digitale kameraer med totalt tre ulike objektivfatninger (sammen med de tidligere fatningene K og 645).

Pentax er klare med fem objektiver til systemet: Et normalobjektiv (tilsvarende 49mm), et zoomobjektiv på 27,7-83 mm, et fisheye-objektiv med en bildevinkel på 160 grader, samt to rimelige "leketøysobjektiver", som gir spesielle effekter. Det siste forteller kanskje noe om hvem Pentax retter seg mot med dette kameraet

Pris og tilgjengelighet
Pentax Q single lens kit vil koste ca. kr 5.999,- inklusive mva., og Pentax Q double lens kit vil koste ca. kr 7.500,- inklusive mva. når de introduseres i september måned. Man kan velge mellom to farger på kamerahuset; sort og hvit. Fem ulike objektiver kommer til å være tilgjengelige på lanseringsdagen. Blant tilbehøret finnes en ekstern søker for raskere bildevisning og for bruk i sterkt sollys.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar