Geir Brekke har testet Nikon D7000, og som vanlig er det en svært severdig test - på grunn av Brekkes bilder. Testen får dere lese selv, jeg var denne gangen mer interessert i betraktningene om den "optimale" kameralayout:
Hvorfor er ikke moderne kameraer bygget opp på en slik måte at de grunnleggende innstillingene er de som er enklest tilgjengelig?

I første omgang trenger jeg kontroll på lukker, blender, ISO og kompensasjon. Det naturlige hadde vært at hver av disse fire funksjonene hadde sitt eget innstillingshjul.

I neste omgang trenger jeg kontroll på AF-modus/lås, opptakshastighet, AE-metode/lås samt utløserforsinkelse og speil opp. Det naturlige hadde vært at hver av disse tre-fire funksjonene hadde sin egen dreibare innstillingsbryter.

Til slutt vil det være naturlig å ha et modushjul som hadde valgene A, T, M og B samt en håndfull Custom-posisjoner der jeg kan sette opp kameraet i forhold til ulike opptakssituasjoner.

En slik betjeningslayout vil eliminert behovet for først å måtte fikle med odde plasserte multivalgknapper før man kan dreie på et eller annet innstillingshjul. Det vil også medføre at innholdet i menyene kan gjøres betydelig mindre.


Foto.no - Skråblikk - Nikon D7000

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar