Urimelige krav fra Nordic Light

Fotojournalisten skriver at Oddleiv Apneseth trakk seg fra samarbeidet med Nordic Light, etter at han fikk presentert en kontrakt der Nordic Light krevde eksklusivitet i Norge i et helt år, fra oktober 2010 til oktober 2011.

- Jeg håper ikke de behandler andre norske fotografer på samme måte som meg. Jeg følte at jeg som norsk fotograf stilte i en B- eller C-klasse, og måtte krype for å være med på Nordic Light. /../ med slike betingelser, gjør de det vanskelig for fotografer å ha normale inntekter, sier Apneseth.

Dette er et sentralt poeng. For utenlandske fotografer spiller det fint liten rolle om de ikke kan stille ut i Norge, men for norske fotografer kan det jo nærmest være snakk om et utstillingsforbud. At en fotofestival må ty til slike grep er skuffende, for å si det forsiktig. Her er det bare å gi Nordic Light velfortjent stryk.

- Jeg kan skjønne at de vil være eksklusive, men med mindre det er et bestillingsoppdrag som de faktisk betaler for er det ikke rimelig å forlange eksklusivitet på den måten, sier daglig leder Kjersti Solberg Monsen i Forbundet Frie Fotografer.

Kilde: Fotojournalisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar