Leica V-Lux 30

Leica V-Lux 30 har et zoomområde fra 24 til 384 mm for bilder og video. Kameraet har en sensor på 14.1 megapiksler. Fleksibel bruk av sensorformatet garanterer full utnyttelse av hele zoomområdet (35mm tilsvarende: 24-384mm) i alle formater, enten det er 4:3, 3:2 eller 16:9. Største oppløsning er 14.1 megapiksler på 4:3 formatet.

Veiledende utsalgspris Leica V-Lux 30 er kr. 4 995,- og kalveskinnveske er kr. 700,-.

Kameraet blir tilgjenglig i Norge hos utvalgte Leica forhandlere fra midten av juni.

Flere muligheter
Ny type serieopptak og 3D-mulighet gjør Leica V-Lux 30 enda mer anvendelig enn forgjengeren. Serieopptak med full oppløsning på 14.1 megapiksler med 10 bilder per sekund, og høy hastighetsopptak med hele 60 bilder per sekund med en oppløsning på 3,5 MP. Med V-Lux 30 kan du derfor registrere motiver i høy fart og få eksempelvis gode sports- og dyrebilder.

Den nye 3D muligheten garanterer spennende bilder. Kameraet kombinerer to valgte bilder fra en serie og lager et ”stereo-bilde-par” og lagrer dette som et 3D-foto i MPO-formatet. Bildene er kompatible med alle 3D skjermer på markedet i dag.

Berøringsskjerm
Den nye berøringsskjermen er lett og enkel å betjene. I tillegg til de vanlige knappekontrollene kan flere funksjoner betjenes med fingertuppen. Berøringsskjermen virker både under opptak og avspilling. Bildene kan forstørres og trekkes over skjermen med en finger for å se hele bildeserien. 460 000 punkter og automatisk lysstyrkekontroll framhever detaljene i bildene på denne 3”-skjermen.

FULL-HD video-kvalitet 
1080i full-AVCHD videokvalitet er et tillegg i forhold til Leica V-Lux 20, og gjør den meget attraktiv. Filmer registreres i AVCHD FULL-HD format og merkes med GPS data. FULL-HD filmopptak startes med en egen knapp på toppen av kameraet. Det intelligente automatiske systemet til V-Lux 30 integrerer alle de viktige funksjonene som ansiktsgjenkjenning, automatisk scenevalg og smart eksponering for bilde- og filmopptak. Under filming kan det zoomes over hele 16 x zoomområdet.

GPS – Global Positioning System
De geografiske koordinatene og den lokale tiden lagres på hvert bilde du tar og disse lagres som EXIF-data på bildefilen. På reise vil V-Lux 30 vise alle steder som bør besøkes i den umiddelbare nærhet. I alt er det lagret en million steder over hele verden.

I tillegg er GPS-merkingen nyttig når en skal arkivere bilder og hvert bilde vil vise nøyaktig hvor det er tatt på verdenskart som publiseres på sosiale nettverk, bildeportaler og kartsteder som Google Maps og Google Earth. Tidspunktet registres automatisk sammen med GPS-informasjonen

Adobe Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9
Leica V-Lux 30 leveres med en omfattende programvarepakke. Adobe Photoshop Elements 9 gir brukeren redigeringsmuligheter. Programvaren gjør det mulig å se, organisere, administrere og framkalle bilder og videoopptak.

Pakken inkluderer Adobe Premier Elements 9 som er en enkel-å-bruke video framkalling av videoer som er tatt opp av V-Lux 30 i AVCHD-formatet og gjør det mulig å legge på profesjonelle lyd- og videoeffekter. Når videoen er ferdig kan den med et par museklikk eksporteres for presentasjon på Web, DVD eller andre medium.
  • 16x Leica DC-Vario-Elmar 1:3.3-5.9/4.3-68.8mm ASPH (tilsvarende 24-384 mm med 35mm format). 
  • Zoomobjektivet dekker de fleste fotografiske situasjoner fra vidvinkel til ekstrem tele. 
  • Nyutviklet 14.1 megapiksel CMOS-sensor. 
  • Enkel og intuitiv betjening, pluss manuelle innstillinger for ambisiøse brukere. 
  • Seriefotografering med 10 bilder per sekund og 3D-opptak. 
  • 3” berøringsskjerm med 460 000 piksler oppløsning. 
  • 1080i-AVCHD FULL-HD video. 
  • GPS-modul for registrering av geografiske data på hvert bilde. 
  • Adobe Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9 – programpakker for bilde og videoredigering, arkivering og visning. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar