Olympus XZ-1

Olympus XZ-1 er Olympus sin nye toppmodell i kompaktkamera klassen. XZ-1 har en 10 megapiksel 1/1.63 tommers CCD-sensor, et lyssterkt f/1.8-2.5, 4x vidvinkelobjektiv, 3-tommers OLED-skjerm og opptak av 720p HD video.

Kameraet gir mulighet for opptak i RAW-modus, og har fått seks effektfiltre som også kan brukes ved videofilming. Som ekstrautstyr leveres ekstern blits, elektronisk søker og ekstern stereo mikrofon. I følge Olympus skal det komme enda mer tillegsutstyr etter hvert.

Akam.no har testet Olympus XZ-1 og konkluderer blant annet som følger:

XZ-1 legger seg midt i feltet med middels størrelse og 28-112mm brennvidde. Den store fordelen til XZ-1 er lysstyrken som ingen matcher i det felles brennviddeområdet, men [Samsung] EX1 er like lyssterk (F1.8) på 24mm som XZ-1 er på 28mm. F2.5 på over 100mm tele er imidlertid [Olympus XZ-1] unikt for et kompaktkamera.

XZ-1 har også en av de beste skjermene og elektronisk søker finnes som ekstrautstyr. XZ-1 gjør det bra på de fleste områder, men mangelen på grep og en litt glatt overflate gjør at det ikke sitter like godt i hånden som for eksempel [Canon] G12 og [Panasonic] LX5. XZ-1 krever også mer bruk av menyer, spesielt i forhold til G12.

Bildekvaliteten er omtrent på høyde med konkurrentene totalt sett. JPG-bilder blir bra med standardinnstillinger og brukere som ønsker full kontroll kan bruke RAW-format. Objektivet virker skarpt gjennom hele zoomområdet, men taper seg litt på full tele. Noe fortegning er det, særlig på vidvinkel. Feilbrytning ser vi ikke som noe stort problem selv om det finnes på enkelte bilder.

Selv om XZ-1 har noen svakheter er det et av de beste kompaktkameraene på markedet i dag og fortjener helt klart en anbefaling. Nærmeste konkurrent er Panasonic LX5 som har mer vidvinkel og multiformatstøtte mens XZ-1 har bedre lysstyrke og mer tele.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar