Nikon S9100

Nikon S9100 har en vidvinkelobjektiv med 18 ganger zoom som spenner fra 25 til 450 millimeter. En baksidebelyst CMOS-bildebrikke på 12,1 megapiksler øker lysmengden som hver piksel mottar, noe som forbedrer følsomheten.

Kameraet har også en nattportrettfunksjonen, som tar en serie med bilder med og uten blits for separat eksponering av motiv og bakgrunn. Bildene settes deretter øyeblikkelig sammen for å skape realistiske og gode nattbilder.

Via en egen filmopptaksknapp kan du enkelt ta opp video i full HD (1080p). Optisk zoom og autofokus er tilgjengelig under filmopptak, og du kan når som helst fotografere under opptaket.

Du kan ta opp film i hurtig eller sakte film ved bruk av opptakshastigheter på opptil 240 b/s (QVGA).

Kameraet har innebygd HDMI-minikontakt med støtte for HDMI-CEC for å koble kameraet til en TV for å vise film i full HD-kvalitet.

Nikon S9100 har en veiledende pris på 2.890,-.

Akam.no har testet Nikon S9100, og konkluderer blant annet som følger:

Det som skiller S9100 fra mengden er helt klart den lange zoomen. Det gjør at kameraet får bruksområder som ikke noe annet kamera i denne størrelsen har. Liker du å ta nærbilder av ting langt vekke, men ikke orker å bære på noe særlig, er dette kameraet for deg.

Dette er et solid stykke kamera, som gjør jobben, men vi synes likevel Nikon har bommet litt ved å gjøre alt for lite med funksjonene. Her er potensialet enormt, og utnyttelsen minimal. Når dessuten noen av funksjonene ikke fungerer optimalt eller bare er litt svake, står kameraet ganske ribbet tilbake i så måte.

Vi legger normalt meget stor vekt på bildekvaliteten, men når vi tester kompaktkamerer må vi også ha brukergruppen i tankene. Kjøper du et kompaktkamera av denne typen, er ikke bildekvaliteten din høyeste prioritering. I dag har bildekvaliteten på disse kameraene blitt så bra at selv om Nikon ikke når helt opp, velger vi å ikke være for strenge. Når det er sagt, ønsker vi selvsagt at de strekker seg enda lengre, og særlig gjør noe med fargebalansen.

Litt høyere bildekvaltiet i neste versjon, kombinert med en masse nyttige og smarte funksjoner sammen med en separat batterilader, så har Nikon en vinner.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar