3D-kino gir dårligere 2D-film

John Andreas Andersen skriver på NRKbeta, om hvordan 3D-ombygging av kinoer påvirker kvaliteten på 2D-filmer i samme sal.
Synes du at det i den senere tid har vært en plagsom trend med ekstra mørke filmer, der det er vanskelig å se detaljene i skuespillernes ansikt?

Mørket som brer seg over kinolerretene er ikke en ny trend blant filmskapere, det er et resultat av Oslo Kinos investeringer i utstyr for visning av 3D-film. Og kanskje satt du feil plassert i salen.
/../
Enhver kinosal, konsertsal eller operahus, for den sak – innebærer kompromisser. Noen seter er bedre enn andre. Slik er det. Men vi betaler alle samme pris for kinobilletten, og forventer en KINO-opplevelse. Den skal være bedre og den skal være større enn 50-tommers-TV-High-Definition-Blu-Ray-opplevelsen barnevakten får betalt for å sitte med hjemme.
/../
Etter å ha småløpt fra sal til sal, ytterkant til ytterkant, foran, bak, kunne jeg – subjektivt, naturligvis – konkludere følgende: Barnevakten ville rent teknisk få en bedre filmopplevelse enn 20-30% av de publikummerne som skulle fylle setene på Majorstua.
/../
Hva har så dette med 3D-film å gjøre? Hvordan kan 3D-film ha skylden for dårlige bilder ved visning av vanlig “2D” film? Svaret heter Sølvlerret.

Kilde: NRKbeta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar