Canon lanserer LEGRIA HF G10

Canon lanserer i dag LEGRIA HF G10 – et kompakt, brukervennlig videokamera med profesjonell bildekvalitet. Modellen har en fremragende kombinasjon av profesjonelle funksjoner, full manuell kontroll og kreative verktøy som gjør det enda enklere å lage flotte videoer. Her får seriøse videoentusiaster høy ytelse til en overkommelig pris og mulighet til å utforske sin egen kreativitet.

LEGRIA HF G10 er den første modellen i den nye LEGRIA HF G-serien og har et førsteklasses HD-kamerasystem som rommer mange av de samme teknologiene som brukes i Canons profesjonelle videokameraer. Modellen er designet for å gi erfarne brukere større fleksibilitet og har vidvinkel HD-videoobjektiv med kraftig bildestabilisator, blender med åtte lameller og funksjoner som bla filmfiltre som lar deg lage filmer med profesjonelt utseende. Lydkvaliteten når også nye høyder med forbedret intern mikrofon og mulighet for ekstern tilkobling av annet lydtilbehør.

Profesjonell bildekvalitet
Canons HD CMOS Pro sensor, som også finnes i Canons XF- og den nye XA-serien med profesjonelle videokameraer, er selve hjernen i LEGRIA HF G10. HD CMOS Pro-sensorens lysfølsomme område er økt med 160 prosent sammenlignet med de fleste andre CMOS-sensorer , noe som gir bedre lyssamlende egenskaper for enestående ytelse i lite lys og større dynamisk omfang. Det betyr at du får med flere detaljer i skyggeområder og at høylyse områder ikke blir utbrent når du filmer i omgivelser med høy kontrast. Sensoren er også optimalisert for full HD-video og tar opp sylskarp AVCHD-film med 24 Mbps.

Et nytt 30.4mm vidvinkel Canon HD-videoobjektiv bidrar også til suveren bildekvalitet. En unik konstruksjon gir mer kompakt objektiv med maksimum blender på f/1.8. En redesignet optisk bane inneholder flere elementer og to asfæriske linser for rask og presis ytelse, mens Canons anerkjente optiske bildestabilisator gir skarpt bilde uten forvrengning i hele området til den optiske 10x zoomen.

En dynamisk og en motordrevet optisk bildestabilisator sørger for ytterligere bildestabilisering og sikrer stødige videoopptak uten risting. Dynamisk bildestabilisator gir jevne bilder når du filmer mens du beveger deg, mens motordrevet bildestabilisator gjør det mulig å filme fjerne, stillestående motiver med kraftig zoom uten å bruke stativ. Objektivet har også blender med åtte lameller som gir en nærmest sirkulær blenderåpning for en mer nøytral bakgrunnsuskarphet ("bokeh") ved liten dybdeskarphet.

Kreative muligheter
Du kan bruke ett av de åtte forhåndsinstallerte filmfiltrene for å skape litt drama, formidle følelser eller legge til stilige effekter, og alt sammen gjøres i videokameraet. Filtret gamle filmer gir opptaket et gammelt preg som minner om gamle kinofilmer, mens filtret livlig forsterker primærfargene og skaper et lyst, muntert uttrykk. Når du har valgt ønsket filter, kan du finjustere det ytterligere på skjermen ved å tilpasse tone, fargedybde, kontrast og mykt fokus, noe som betyr at du kan utføre avanserte justeringer kun ved hjelp av videokameraet.
Når opptaket er ferdig, kan du enkelt legge til titler eller opprette grønnskjerm-effekter takket være den nye berøringsstyrte dekorasjonsmodusen. Du bruker pennen som følger med videokameraet til å legge til tekst og stillbilder blandet med videoklipp på den store LCD-skjermen. LEGRIA HF G10 har også fått en funksjon, fortellingsskaper, som hjelper deg med å planlegge, filme og dele fengslende fortellinger uten behov for ekstern etterbehandling av opptakene.

Forbedret lydytelse
En forbedret integrert mikrofon reduserer bakgrunnsstøy i mellom- og lavfrekvensområdene og henter ut mer behagelig lyd i krystallklar kvalitet. Videre sørger en equalizer for at lyden optimaliseres i forhold til lydsportypen, for eksempel når du filmer en scene med levende musikk eller individuelle stemmer. I modus for zoom-mikrofon justeres automatisk mikrofonretningen for motiver foran videokameraet for å sikre best mulig lydkvalitet når du zoomer.

Kompatibilitet med den ny trådløse WM-V1-mikrofonen gir økt fleksibilitet ved at du kan ta opp lyden fra motiver som er opptil 50 meter fra videokameraet, uten kvalitetstap. Den trådløse mikrofonen kan også brukes som sender/mottaker, slik at den som betjener kameraet, kan instruere dem som filmes før opptaket starter.

Opptakskontroll
Fokusring på objektivet gir større kontroll over fokuseringen når du filmer, mens funksjoner som blenderåpning, lukkertid og gain kan tilordnes et tilpassbart funksjonshjul. Modellen har en 8,8 cm (3,5") LCD-berøringsskjerm med 922 000 punkter. Ved siden av skjermen finner du to knapper du kan konfigurere slik at de gir deg direktetilgang til funksjoner som AF kun ansikt, motlyskorreksjon og hvitbalanseprioritet. En 0,61 cm (0,24") fargesøker gir 100 prosent dekning og er en praktisk løsning for dem som filmer mest utendørs eller i dårlige lysforhold innendørs.

Modellen støtter dobbelt sporopptak som lar deg ta opp på begge SDXC-kortene samtidig, og kontinuerlig opptak som bytter til opptak på minnekort når internminnet på 32 GB er fullt. Du kan også kopiere videoklipp fra ett kort til et annet, noe som gir deg større fleksibilitet i etterkant.

Del videoene
Det har aldri vært enklere å dele opptakene enn på LEGRIA HF G10. Du kan nedkonvertere fra HD til SD i videokameraet for å gjøre videoene klare til opplasting til på nettsteder for videodeling enten via PC med Canons funksjon for enkel webopplasting eller direkte fra kameraet ved hjelp av et trådløst Eye-Fi kort.

LEGRIA HF G10 – oversikt over nøkkelfunksjoner:
  • Canon HD-videoobjektiv
  • Canon HD CMOS Pro-sensor
  • Profesjonell lyd
  • AVCHD-videoopptak til 32 GB internminne, 2x SDXC-kort
  • Full manuell kontroll
  • 8,8 LCD-berøringsskjerm
  • Instant AF, Ansiktsgjenkjenning
  • Dynamisk optisk bildestabilisator
  • Kreative filmfiltre
  • Konvertering fra HD til SD
LEGRIA HF G10 har salgsstart i april og anbefalt utsalgspris er 13.999,-

Kommentarer