Samletest av kameramobiler

Akam.no har testet et knippe mobiltelefoner sammen med Amobil.no.

Ikke overraskende kommer de til at Nokia N8 har det beste kameraet under alle forhold. Fargegjengivelsen og hvitbalansen gjengis svært korrekt, detaljgjengivelse er helt på topp og skarpheten i bildene er bra samtidig som det er N8 som overoppskarper bildene minst ved hjelp av programvare.

Nokia N8 tilbyr i tillegg den beste redigeringsprogramvaren for bilder. Selv om ikke videofunksjonen er med i vurderingen kan det nevnes at N8 gjør det best på også dette feltet.

Delt andreplass: Sony Ericsson Xperia X10

Xperia X10 er nest best på fargegjengivelse og befinner seg midt på treet når det kommer til hvitbalanse. På detaljgjengivelse er X10 på andreplass etter N8, og dynamikkomfanget er også greit.

Delt andreplass: Samsung Galaxy S

Galaxy S har litt lavere oppløsning på bildene enn de fleste andre telefoner i testen. Imidlertid er pikslene godt utnyttet, slik at den likevel imponerer på dette feltet.
Galaxy S har alt i alt noe dårligere kamera enn Xperia X10, men scorer svært godt som mobiltelefon.

Fjerdeplass: Sony Ericsson Vivaz

Vi er forholdsvis fornøyde med detaljgjengivelsen i Vivaz. De målte verdiene er de laveste i testen, men i bildene vi tok utendørs sporer vi ofte flere detaljer enn hos konkurrentene. På dynamikkomfang vil vi plassere Vivaz som nest best i testen.

Femteplass: Apple Iphone 4

Vi måler Iphone 4 til å ha høy detaljgjengivelse, men i praksis forsvinner svært mange detaljer på grunn av dårlig dynamikkomfang og fargegjengivelse.

Sisteplass: HTC Desire HD

Desire HD har god fargegjengivelse, selv om den overdriver litt på enkelte farger. Ofte sliter den litt på dynamikkomfanget, men ikke mer enn Iphone 4.

Se bildeeksempler på Amobil.no

Kommentarer