PhotoRemix i Fotografiens Hus

Designbyåret Commando Group har invitert profilerte fotografer til å dele sitt arbeid med dem i prosjektet PhotoRemix. Ideen er å utforske båndene mellom fotografi og grafisk design/illustrasjon. Samarbeidsprosjektet fotograf Damian Heinisch vs illustratør Bjørn Brochmann har i så måte vært svært fruktbart. En serie på fem bilder vant sølv i kategorien ’Eget Arbeid’ i Gullsnitt 09, den viktigste konkurransen for reklamefotografiet i Norge.

Utstilingen i Fotografiens Hus er en del av premien de fikk i Gullsnitt. Her vises både vinnerarbeidene – som fortsatt er i utvikling – og helt nye arbeider både i farger og sort/hvitt.

PhotoRemix-prosjektet til Heinisch og Brochmann fokuserer på nasjonalromantikken og hvor vidt den fremdeles er relevant. Den norske naturromantikken har sitt utspring i norske kunstnere med utdannelse fra Tyskland. I så måte synes Brochmann at det er viktig at Heinisch ikke er norsk, at norsk natur er sett med et tysk blikk. Samarbeidet ble som et møte mellom Wagner og Tidemand & Gude, sier de.

Folk liker å se trollene igjen, at de faktisk er der og at de aldri har vært borte. At trollene ikke er fiksjon, det merker du når du er oppe på fjellet en mørk kveld. Både fascinasjonen og skrekken er realistisk, sier Bjørn Brochmann, men fremstillingen av troll har blitt veldig klisjépreget – jeg har forsøkt å se hva som skjer når man skreller vekk Ivo Caprino-filteret, avslutter han.

PhotoRemix i Fotografiens Hus 4. – 28. november

Kommentarer