Panasonic G2


Panasonic G2 er en oppgradering av G1, hvor den største endringen er støtter for video opp til 720p i formatene AVCHD Lite og Motion JPG. At G2 har fått touchscreen er trolig også en funksjon som mange vil sette pris på.

Denne typen ystemkameraer, uten speil, er i ferd med å ta en vesentlig del av markedet, og Panasonic G1 var det første kameraet av denne typen, da det ble lansert for et par år siden.

Dagens Næringsliv bringer en test av G2:

De konkluderer med at bildekvaliteten på stillbilder er meget høy, selv om det ikke akkurat er noe betydelig fremskritt sammenlignet med GF1 og G1.

Hvis man ser på bildestøy er utvidelsen fra 3200 til 6400 ISO lysfølsomhet på G2 nyttig i enkelte situasjoner, men ikke nødvendigvis et fortrinn. Bildestøyen holder seg unna opp til 800 ISO, da dukker meget finkornet støy opp. Selv ved 1600 ISO er det knapt noen som vil klage, men ved 3200 ISO ser man markert kornstøy, og fargestøy ved 6400 ISO. Sammenlignet med Olympus E-PL1 er det litt kraftigere kornstøy på bildefilene fra G2 og hardere støydemping i tillegg, som demper detaljgjengivelsen litt på høye ISO-verdier.
/../
Skarpheten fra det nye zoomobjektivet er strålende. Dessuten er det ingen synlig fortegning på JPEG-filer fordi kameraet kompenserer for avvikene selv. På råfilene er fortegning synlig, men tapet av skarphet og lys i hjørnene (på 14 mm) er moderat.
/../
Kombinasjonen av høy stillbildekvalitet og videokvaliteten i HD-oppløsning, gjør G2 til et prisverdig kamera. Bare det at det har pekeskjerm, autofokus under videoopptak og en av de beste elektroniske søkerne, gjør det mye enklere å bruke G2 for amatører som oppgraderer fra et kompaktkamera. Med Lumix G2 har Canon EOS 550D endelig fått en verdig konkurrent, som på enkelte områder overgår Canon-kameraet, hvilket er meget godt gjort.


Kilde: DN.no

Kommentarer