Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9

Adobe slipper nye versjoner av sine foto- og videoredigeringsverktøy for hjemmebrukere. De nye versjonene av Adobe Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9 selges både enkeltvis og sammen i én pakke. Premiere Elements 9 den første versjonen som også er tilgjengelig for Mac-brukere.

Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9 har alle verktøy som brukeren trenger få det meste ut av sine fotografier og filmer. En av nyhetene i Photoshop Elements 9 er en forbedring av Spot Healing Brush som låner teknologi fra Content Aware Fill-funksjonen i Photoshop CS5. Den gjør det mulig på enkelt vis "rydde opp" og reparere med et penselstrøk. Man kan for eksempel ta bort fremmede personer på feriebildene og fylle bakgrunnen på en enkel måte ved at Photoshop Elements analyserer omgivelsene.

En annen nyhet er Photomerge Style Match som kan gi et dramatisk uttrykk til et kjedelig bilde gjennom å analysere egenskaper i et annet bilde, hvor man liker eksempelvis kontrast eller fargetone bedre, og automatisk overføre disse egenskapene til bildet man ønsker å forbedre. På denne måten blir det lett å kopiere en bestemt fotostil. Det finnes også flere nye Guided Edit-muligheter som ledsager brukeren steg for steg gjennom redigeringen. Ved hjelp av Guided Edit-funksjonene kan man blant annet lage morsomme effekter som for eksempel Out of Bounds, hvor en del av et bilde hopper ut av siden i 3D, lage pop art-kunstverk eller enkelt retusjere ved hjelp av funksjonen Perfect Portraits.

Med nye Adobe Premiere Elements 9 kan man lage en ferdig film på bare noen minutter, ved hjelp av intelligente verktøy som automatisk fikser lydproblemer, klipper bort dårlige opptak og korrigerer farge- og lysproblemer. I tillegg finner man også funksjonen Cartoon Effects, som kan forvandle alle typer videoopptak til en "animert film". Ytelsen i programvaren er også forbedret og optimalisert for redigering og visning i HD-kvalitet.

Forbedret Organizer
Med det nye Organizer-verktøyet er det lettere enn noensinne å overføre og importere materiale fra vanlige videokameraer og digitale speilreflekskameraer og for så tagge og gå igjennom både video og bilder på et sted. Funksjonen Auto-analyse hjelper brukeren med å tagge sine beste bilder og videoklipp og kan også gjenkjenne ansikter på bildene. Man kan raskt laste opp nye billeder og videoklipp til Facebook, samt forskjellige typer medier i dynamiske interaktive online-album og lage en DVD-lignende opplevelse for seere på nettet – det gjør det enkelt å dele bilder og video med venner og familie.

Via Photoshop.com har alle Photoshop Elements-brukere også adgang til egne bilder og filmklipp på mobilen – uansett hvor man befinner seg.

Pris og levering
Adobe Photoshop Elements 9 og Adobe Premiere Elements 9 til Windows og Mac har en veiledende pris på 957 kr. inkl. moms. Dobbeltpakken med Adobe Photoshop Elements 9 og Adobe Premiere Elements 9 til Windows og Mac har en veiledende pris på 1475 kr. inkl. moms. Alle programmer er engelskspråklige og kan kjøpes fra i dag.

Kilde: Adobe

Kommentarer