Nikon P7000

COOLPIX-modellen P7000 har et NIKKOR 7,1x zoomobjektiv med vidvinkel. Dette objektivet gir en rekkevidde på 28 mm til 200 mm (tilsvarer 35-mm-format) og har optisk bildestabilisator (VR), to ED-glasselementer og Nikons helt nye bildebehandlingssystem EXPEED C2. Den 1/1,7-tommers CCD-sensoren på 10,1 effektive megapiksler lover gode presterende under dårlige lysforhold. I tillegg har det også et innebygd ND-filter for å utvide eksponeringsalternativene under svært lyse forhold.

P7000-kameraets lysfølsomhetsområde ligger på ISO 100–3200, og kan utvides til Hi 1 (tilsvarer ISO 6400). Under dårlige lysforhold gjør støyreduksjonsfunksjonen at fotografene kan behandle virkningen av støy. I situasjoner der det er vanskelig å velge riktige innstillinger, sikrer funksjonen D-Lighting at bildene automatisk får en noenlunde naturlig fremtoning, ved å kompensere for undereksponerte skygger forårsaket av lysforhold med svært høy kontrast

Forbedret videoopptak og avspilling

Noen anledninger krever at man fanger mer enn det ene øyeblikket, derfor er COOLPIX P7000 utstyrt med en opptaksfunksjon for HD-filmer (720p). Stereolyd kan tas opp samtidig med bruk av en innebygd mikrofon, og mikrofonuttaket gjør det mulig å bruke en ekstern mikrofon. Den ekstra store LCD-skjermen på 7,5 cm (3,0 tommer) med ultrahøy oppløsning (920 000 punkter) tilbyr et sRGB-fargerom på nesten 100 % for å gjøre bildevisningen til en fornøyelse, og den optiske søkeren har diopterjustering. I tillegg er øyeblikkelig deling på HD-skjermer mulig takket være HDMI-porten.

De innebygde redigeringsfunksjonene i P7000 gjør at brukeren selv kan ta kontrollen over bildene. Informasjon om fargetonenivå vises i et histogram, og eksponeringskompensasjon, blenderåpning, lukkertid og ISO-følsomhet kan justeres med stor nøyaktighet mens høylys, skygger og de middels lyse fargetonene bekreftes.

Enkel betjening og manuell kontroll

P7000 er utviklet for dem som ønsker å ha full kontroll over fotograferingen og samtidig ha det kjente og intuitive oppsettet for knapper og hjul som finnes på Nikons digitale speilreflekskameraer, f.eks. kommandohjulet og AE-L/AF-L-knappene. Kameraet har også et ‘analogt retro’-hjul for håndtering av eksponeringskompensasjonsnivåer i 1/3 EV-trinn. Manuell kontroll over andre mye brukte funksjoner er tilgjengelig via innstillingshjulet. En funksjon for brukerinnstilling gjør at brukerne kan endre zoomposisjon til en forhåndsinnstilt brennvidde, som om de bruker utskiftbare objektiver. Innstillingene for hver zoomposisjon kan også tilpasses etter brukerens ønske. Som om ikke dette var nok, gjør den ekstra zoom-minnefunksjonen at man kan bytte til en hvilken som helst brennviddeinnstilling bare med én berøring, med bruk av et nytt hjul for manuell modus.

EXPEED C2

Det originale bildebehandlingssystemet EXPEED omfatter alt av kunnskap og teknologi som er utviklet i løpet av Nikons lange historie. Den siste utviklingen av Nikons anerkjente system, EXPEED C2, utvider muligheten for fotografering enda mer, med forbedret filmopptak, ytelse med høy følsomhet og maksimal bildekvalitet. EXPEED C2 sikrer maksimal ytelse fra CMOS-bildebrikken og gir klare, naturtro bilder med friske farger, redusert støy og jevn tonegradering, så du får ypperlige fotografier og filmer.

ViewNX 2

ViewNX 2 er en alt-i-ett-programvarepakke som gjør at brukerne raskt kan importere, bla gjennom, redigere og dele stillbilder og filmer. ViewNX 2 er en brukervennlig pakke som bygger videre på den svært vellykkede ViewNX-programvaren. Den er full av funksjoner som overgår de som leveres som en del av en PCs operativsystem. Nye, avanserte filmredigeringsfunksjoner er tatt direkte fra Nikons prisbelønte serie med digitale speilreflekskameraer, og brukerne kan beskjære klipp og blande stillbilder til slående filmsekvenser. ViewNX 2 leveres med alle digitale Nikon-kameraer og kan også lastes ned gratis.

Nikons my Picturetown

Du kan nå sikkerhetskopiere bildene dine på en trygg og sikker måte ved hjelp av my Picturetown, som er Nikons gratistjeneste for lagring og deling av digitale bilder på Internett. Del minnene dine med venner, og organiser dyrebare minner i online-samlinger. Du får 2 GB gratis plass for lagring av tusenvis av bilder, og du kan når som helst oppgradere medlemskapet ditt til Gullkonto hvis du har behov for enda større lagringskapasitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar