Leica M9 "Titanium"

Det finnes alltid noen som er villige til å betale ekstra for eksklusivitet, og Leica M9 "Titanium" er et eksempel på det. Spesialutgaven blir produsert i kun 500 eksemplarer, og det står omtrent "beregnet på japanske samlere" på eskene.

Leica M9 er i utgangspunktet et dyrt og eksklusivt kamera, men lista legges enda høyere med denne spesialutgaven, utviklet i samarbeid med Walter de´Silva, designsjefen i Volkswagen-gruppen.

For riktig å understreke det spesielle er små detaljer fremhevet, som en ny polert Leica- logo, som er plassert sentralt over objektivet. Kameraet leveres med Leica Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH, også produsert i titan. Alle synlige metalldeler på kamera og objektiv er laget av solid titan med belegg utviklet i Sveits. LCD-skjermen er beskyttet av et spesielt ripebestandig safirglass. Dette kan bli gjenkjent av den lille diamanten gravert inn i den nedre kanten av dekselet. Fint skal det være, og samlere med for mye penger vil sikkert digge dette.

Leica M9 Titan har fått et nytt belysningssystem i søkeren. Det består av LED-lys av rammene i søkeren, noe som fører til mer stabil rammebelysning uavhengig av lysforhold. Dette gir kameraet et renere design fordi et av frontvinduene er fjernet.

Kameraets bæresystem endrer standarden for hvordan det bæres og håndteres. De tradisjonelle remfestene er erstattet med et feste på kameraets høyre side, og man trer håndflaten gjennom ringen når man holder kamera. Festeringen som er i metall blir levert i to forskjellige størrelser og er trukket i nappalær.

Det nye veskesystemet består av en holder for kameraet som det slippes ned i, og festeremmer for montering på kroppen. Fordelen med dette systemet skal være at kamera og objektiv er godt beskyttet under transport, samtidig som det er raskt tilgjengelig for fotografering.

For å toppe det hele blir settet presentert i en håndlaget svart kiste foret med semsket skinn i Leica- rødt.

Leica M9 "Titanium" vil være tilgjengelig hos autoriserte Leica forhandlere fra november 2010 og veiledende utsalgspris er intet mindre enn kr. 190.000.

Kommentarer