Panasonic Lumix G2

Systemkameraer uten speil er i ferd med å ta en vesentlig del av markedet, og Panasonic er den produsenten som har vært lengst ute med denne typen modeller. De startet det hele med G1 for et par år siden, og har nå blitt fulgt av Olympus, Samsung og Sony.

Panasonic G2 er en oppgradering av G1, hvor den største endringen er støtter for video opp til 720p i formatene AVCHD Lite og Motion JPG. At G2 har fått touchscreen er trolig også en funksjon som mange vil sette pris på.

Det har ikke skjedd de helt store ytre endringene siden G1. Panasonic har flyttet på noen knapper og kontrollhjulet, samt lagt til en knapp for videofunksjonen. Ellers er hus, skjerm og elektronisk søker identisk med G1.

Akam.no har testet Panasonic G2, og konkluderer blant annet som følger:

Bildekvaliteten er bra og G2 har en 12 megapiksel sensor som har vært "standard" på Micro Four Thirds kameraer og Olympus Four Thirds speilreflekser de siste to årene. Både sensor og bildebehandlingen i kameraene forbedres/justeres selvsagt over tid, men bildekvaliteten til alle disse kameraene er i praksis på samme nivå.
/../
Vi mener Panasonic har gjort en meget bra jobb med G2 og det fortjener klart en Akam Anbefaler utmerkelse. Ulemper er prisen som ligger litt over de nærmeste konkurrentene og kun 720p video mens Panasonic støttet 1080p allerede for et år siden i GH1. Vi oppfatter derfor GH1 som et ennå bedre, men dyrere kamera.


Kilde: Akam.no

Kommentarer