"Med Holga på tur"

Til daglig går fotojournalistene Gunnar Blöndal og Elin Høyland rundt med dyre kameraer og de skarpeste linsene. Torsdag 2. September åpner de derimot sin utstilling “Holga på tur” hvor alle bildene er fotografert med det enkle kinesiske plastkamera Holga.

– Vår hverdag handler for det meste om å fotografere med det beste av utstyr og ta fotojournalistiske bilder av høy teknisk kvalitet, sier Gunnar Blöndal.

– Derfor er det befriende å arbeide med et relativt lurvete kamera hvor innstillingene knapt er tilstede og resultatene delvis tilfeldige.

– Med Holgaen har man mulighet til å ta bilder med en helt spesiell stemning og atmosfære, sier Høyland.

Holgaen, med alle sine feil og mangler, er i de siste årene blitt omfavnet av fotografer og fotoentusiaster over hele verden. Kameraet tvinger fotografen til å tenke på lyset og motivet, siden teknikken i kameraet er så begrenset og fordi kameraet selv tar seg kunstneriske friheter.

Blöndal og Høyland har tatt frem sine Holgaer etter jobb og fotografert turopplevelser og familiære dagligdagse situasjoner. Blöndal har utnyttet Holgaens unike mulighet til ta multieksponeringer og fotografert sine nærområder og barnas lek.
Høyland viser fortellende og nære portretter av personligheter hun har møtt på sine reiser. Enkelte av Høylands bilder er tatt med et annet enkelt plastkamera som heter Diana. Skarpheten i disse bildene blir ennå dårligere enn ved bruk av Holga.

Både Gunnar Blöndal og Elin Høyland har i over 20 år arbeidet som fotografer. De ti siste årene ansatt i Dagens Næringsliv.

Utstillingen åpner 2. september kl 18.00 og henger til 3. oktober 2010 i Fotografiens Hus i Rådhusgata 20 i Oslo.

Galleriets åpningstid er: tirsdag til fredag 10.00 – 16.00 og søndag 12.00 – 16.00

Kommentarer