Fem nyheter fra Panasonic

Panasonic kommer omsider med oppfølgeren til suksessen LX3 – DMC-LX5 – med enda bedre bildekvalitet og HD-video. Samtidig kommer DMC-FZ45 og toppmodellen DMC-FZ100, som viderefører FZ-serien med kraftig zoom og manuelle muligheter.

Det nye DMC-LX5 er oppgradert med ny optikk, prosessor og sensor, samt et nytt Leica-objektiv (F2.0 24mm LEICA DC VARIO-SUMMICRON). Den optiske zoomen er utvidet til 3,8x (tilsvarer 90mm i den lange enden), og med 24mm vidvinkel gjør dette LX5 mer allsidig. Den videreutviklede sensoren skal kunne LX5 fullverdig bildekvalitet opp til ISO 800. Kameraet har også en høysensitiv modus helt opp til ISO 12800.

I tillegg har LX5 fått en dedikert videoknapp og tar opp HD-video i enten AVCHD Lite eller Motion JPEG. Stort pluss for mulighet for manuell kontroll over lukkertid og blender, også når man tar opp video. Panasonics intelligent Auto (iA) er tilgjengelig både for stillbilder og video.

Selve kamerakroppen er videreutviklet med nytt grep, og har feste for tilbehør som blits eller valgfri elektronisk, eller optisk søker. På LX5s objektiv er knappen for valg av bildeformat utvidet til å inkludere 1:1-formatet. I Multi Aspect modus kan kameraet ta bilder i tre bildeformat (4:3, 3:2 og 16:9) samtidig.

Hybrider med superzoom

FZ45 og FZ100 er begge fullverdige hybrider for både foto og video, med kraftig zoom i et kompakt format. Begge kameraene har 24x optisk zoom (tilsvarer 25-600mm), 14,2 megapiksler og en dedikert knapp for videoopptak som filmer i henholdsvis full HD AVCHD (FZ100) eller 720p AVCHD Lite (FZ45)

Skjermen på FZ100 kan roteres og vippes og gir frihet uansett hvilken vinkel man ønsker å ta bilder i. FZ100 har feste for bruk av ekstern blits, og kan gjøre serieopptak med opp til 11 bilder i sekundet i full oppløsning.


Panasonic lanserer også to nye kompaktmodeller: Den nye kompakte toppmodellen FX700 har 14,1 megapiksler, et lyssterkt objektiv med 24mm vidvinkel og en egen videoknapp for HD-video i AVCHD-formatet. Den trykkfølsomme skjermen med touch autofokus gjør det enkelt å ta gode bilder. Objektivet har 5x optisk zoom, og med ”Burst Shooting” tar kameraet opp til 10 bilder i sekundet.

Den vanntette FT-serien utvides med DMC-FT10. Dette kameraet har kompakt design, 14 megapiksler, 4x optisk zoom og Mega O.I.S. for eliminering av håndbevegelser. Kameraet tar også opp HD-video i 720p Motion JPEG. FT10 er vanntett ned til 3 meter, støtsikkert opp til 1,5 meter, tåler ned til 10 minusgrader og er støvsikkert.

Tilgjengelighet og pris:

DMC-FZ100 er tilgjengelig i løpet av august, de andre modellene i løpet av september. Veiledende priser er ikke klare ennå.

Kommentarer