Panasonic TZ10

Panasonic TZ10 er det nye tilskuddet i Panasonics populære TZ-serie. En 3-tommers skjerm gir deg god oversikt over bildene, og GPS-funksjonen hjelper deg å sortere bildene etter land, by og landemerke. Ved å lagre posisjonen der bildet er tatt kan de tagges geografisk og deles med venner via kart på sosiale nettverkssider.

TZ10 har 25 mm vidvinkellinse og 16x intelligent zoom (12x optisk zoom), noe som er bemerkelsesverdig for et kamera av denne størrelsen. Modellen har hybridegenskaper med HD-video i AVCHD Lite format.

Søstermodellen TZ8 har også 16x intelligent zoom (12x optisk) og 25mm vidvinkel. Denne modellen har en 2,7 tommers skjerm og Motion JPEG videoopptak.

Akam.no har testet Panasonic TZ10 og konkluderer blant annet som følger:

Av og til får vi inn et kamera til test som hever seg over mengden uten at det er lett å definere hvorfor. Panasonic TZ10 er ett eksempel på dette. Kombinasjonen av mye zoom og kompakt kamera har gjort TZ-serien populær siden første versjon kom på markedet for drøye fire år siden. Den gang var det få direkte konkurrenter, men nå finnes det utall kompakte modeller med 10-14x zoom. TZ10 er ikke eksepsjonelt på noe enkeltområde, men har heller ingen direkte svake sider og det er rett og slett kamera som er morsomt i bruk og stort sett gir bra bildekvalitet.

Nytt på årets modeller – TZ10 og den litt enklere TZ8 – er bedre manuelle muligheter. Dette var noe vi savnet i fjorårets sammenligning av TZ6 mot Canon SX200 IS, men nå er både lukkerprioritert og blenderprioritert automatikk på plass og en helt manuell modus finnes også.

Også nytt av året, og kun på TZ10 er innebygd GPS-mottaker og en database med kjente steder. GPS er viktig for noen og på reise kan vi absolutt se fordelen av å få GPS-koordinater til bildene, men GPSen bruker en del ekstra strøm. Hvor mye GPSen tærer på batteriet vil påvirkes av veldig mange faktorer, men på tur vil vi anbefale et ekstra batteri hvis GPSen skal brukes mye.


Les hele testen hos Akam.no

Kommentarer