Nikkor 200-400mm F/4G ED VR II

Nikon lanserer i dag det nye superteleobjektivet med zoom – AF-S NIKKOR 200-400mm F/4G ED VR II. Objektivet erstatter det anerkjente AF-S Zoom NIKKOR 200-400mm f/4G IF-ED VR og har den nye generasjonen bildestabilisator (VRII), Nano Crystal Coating antirefleksbelegg og en ny A/M-funksjon. Et perfekt objektiv for sports- og naturfotografer og andre som trenger et allsidig teleobjektiv av ypperste optiske og mekaniske kvalitet.

Denne typen superteleobjektiv med zoom er unik på markedet, og er et bevis på Nikons satsing når det gjelder innovasjon og kvalitet. Utviklingen av objektivet gjenspeiler Nikons engasjement når det gjelder å utvikle produkter spesielt rettet mot fotografenes behov, og styrker med dette Nikons proffobjektivutvalg ytterligere.

Vegar Berg, Product Specialist i Nikon Norge, sier at raske fremskritt innen optisk teknologi og Nikons fortsatte engasjement i å tilby markedsledende produkter, har ført til nylige oppgraderinger av objektiver beregnet på profesjonelle brukere.

– Med nye funksjoner og enda bedre spesifikasjoner, gir AF-S NIKKOR 200-400mm F/4G ED VR II overlegne resultater. Et objektiv for profesjonelle fotografer som krever kompromissløs kvalitet, sier han.

Enda skarpere bilder og mer brukervennlig.
AF-S NIKKOR 200-400mm F/4G ED VR II har bildestabilisering med innebygd andregenerasjons vibrasjonsreduksjon (VR II). Du kan fotografere med lukketider som er inntil fire trinn lenger enn hva som ellers er mulig. Noe som er en uvurderlig fordel ved frihåndsfotografering med teleobjektiv.

I tillegg gjør den nye A/M-funksjonen, som er lagt til de eksisterende M/A- og M-funksjonene, at autofokus kan prioriteres selv når fokuseringsringen brukes under fotografering.

Mindre skyggebilder og lysflekker
AF-S NIKKOR 200-400mm F/4G ED VR II har nå Nikons eksklusive Nano Crystal Coating antirefleksbelegg, som reduserer skyggebilder og lysflekker. I tillegg har det fire ED-glasselementer for å minimalisere reflekser og optiske avvik. Dette gir bilder med klare og mettede farger og høy kontrast selv under vanskelige lysforhold.

For å sikre rask og stillegående fokusering har objektivet autofokus med innebygd Silent Wave-motor. AF-S NIKKOR 200-400mm F/4G ED VR II har en solid magnesiumkonstruksjon med vær- og støvforsegling og beskyttelsesglass i objektivfronten. Et proffredskap beregnet på å tåle støv, skitt og fuktighet under tøffe forhold.

Med en vekt på bare 3360 gram byr dette nye objektivet på stor fleksibilitet i teleområdet. Det er et praktisk alternativ til å frakte flere store teleobjektiver. Objektivet transporteres trygt i det medfølgende etuiet som er behagelig å bære på ryggen. Prisen er på veiledende 59.990,-

Spesifikasjoner

Brennvidde

200-400mm

Blenderåpning

f/4

Objektivkonstruksjon

24 elementer i 17 grupper

Bildevinkel

12°20´- 6°10´ (8°- 4° for Nikon DX format)

Ant. blader i blender

9 (avrundet)

Minste fokusavstand

2,0 m / 6 ft. (AF); 1,95 m / 6,4 ft. (MF)

Filter/tilbehørsstørrelse

52 mm

Diameter x lengde

Ca. 124 x 365,5 mm

Vekt

3360 g

Kommentarer