"Pasos de tango"

Fotoserien «Pasos de tango» ble kåret til vinner av Fotostunt 2009 som ble avholdt under Oslo Kulturnatt i fjor høst. Tema var ”Subculture”, og flere nasjonaliteter og veletablerte fotografer deltok i konkurransen. Førstepremien var en separatutstilling hos Galleri View. Premien gikk til nyetablerte Marthe Walstad, som selv er aktiv tangodanser gjennom mange år, i tillegg til en lidenskapelig fotograf.

Til daglig jobber hun som lege ved Glittreklinikken i Nittedal. Videre har hun bak seg tre halvårlige kurs ved København Foto- og filmskole, samt fotolinjen på VERA – skole for kunst og design og København Tekniske Skole. Kombinert med flere år som aktiv danser i tangomiljøet har tangoen blitt en livsstil på lik linje med fotografi. Resultatet er blitt «Pasos de tango» som betyr tangosteg, og bildeserien gir et innblikk i tangoens verden.

- For mange er det slik at har man først startet er det ingen vei tilbake når det gjelder tango. Argentinsk tango er for mange en livstil. I dansen kreves tilstedeværelse, musikalitet, teknikk og improvisasjon. Det er en kraftfull dans, med et eget språk. Dette språket har jeg forsøkt å fange når jeg har fotografert under forskjellige tangofestivaler, og jeg ønsker å formidle noe av magien man kan oppleve i denne dansen.

Bildene er for det meste i sort/hvitt, med ett og annet innslag av sterke fargebilder, som nesten virker drømmeaktige og kraftfulle på en gang. De fleste fotografiene er fra det argentinske tangomiljøet i Skandinavia.

Fotoutstillingen «Pasos de tango» varer fra 10. – 30. april.

Galleri View, Markveien 24b, 0554 Oslo.
Åpningstider alle dager fra 12 - 16.30.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar