Panasonic GF1

Panasonic Lumix DMC-GF1 er basert på den nye Micro Four Thirds System objektivstandard (på samme måte som storebror Panasonic GH-1), som resulterer i kompakte mål for et systemkamera med utskiftbar optikk.

GF-1 er et speilløst systemkamera og de nærmeste konkurrentene er Olympus E-P1, E-P2 eller E-PL1 - alle basert på Micro FourThirds-standarden. Olympusmodellene har innebygd bidlestabilisator i huset, mens Panasonic har valgt å legge disse funksjonene i objektivene. Panasonic kan foreløpig tilbuy noe raskere fokusering. GF1, E-P2 og E-PL1 har alle mulighet for å sette en elektronisk søker i blitsskoen.

Akam.no har testet Panasonic GF1 og kommer med noen betraktninger om hvordan dette kameraet står seg i forhold til konkurrentene:

Bildekvaliteten er veldig jevn. Akam har ikke testet E-P2 og E-PL1, men vi forventer ingen store endringer i forhold til E-P1 og vi ville ikke latt bildekvaliteten avgjøre valget mellom disse. Fokushastighet skal ha blitt noe bedre på de nyeste Olympusmodellene, men her har Panasonic fortsatt en fordel. Olympuskameraene gir til gjengjeld autofokus med adapter på all Four Thirds optikk, mens dette virker bare på noen få objektiver på GF1.

Brukergrensesnittene er litt forskjellige og Panasonics er nok det beste, men dette er i stor grad en smakssak og ikke avgjørende for kameravalget. Hvis ikke prisen, fokushastighet (Panasonic) eller stabilisator (Olympus) er helt avgjørende foreslår vi rett og slett en tur til fotobutikken for å finne ut hva du liker best.
/../
Prismessig ligger E-PL1 og GF1 ganske likt og lavest i denne klassen i mars 2010 med en pris på under 4400 for bare huset i billigste nettbutikk. E-P2 koster rundt 7500, men da er løs søker inkludert i prisen. E-P1 er også fortsatt i salg og ligger på samme nivå som GF1. Totalt sett er GF1 et meget bra alternativ for den som ønsker best mulig bildekvalitet i et kompakt kamera.

Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar