Fujifilm HS-10

Fujifilms HS-10 ser ut til å bli kongen på haugen blant ultrazoomkameraene. En ting er 30x zoom (en egenskap som deles med Olympus SP- 800UZ), tilsvarende 24-720mm. Lysstyrken er også hederlig: f/2.8-5.6.

Kameraet får en bakbelyst CMOS-brikke med 10 megapiksler. Fujifilm ser dermed ut til å ha prioritert bildekvalitet framfor antall megapiksler, noe de skal ha honnør for. De har da også tradisjon for å ta bildestøy på alvor.

Kameraet har mulighet til å ta 5 bilder i serie, og automatisk fjerne bevegelige elementer. 5 bilder i serie kan også settes sammen til ett bilde med lavt støynivå. Dette forutsetter selvsagt at kameraet står helt i ro. Den siste snasne funksjonen er muligheten til å sette sammen en kontinuerlig kamerabevegelse til et panoramabilde.
Video kan tas opp i full HD, 1920x1080 med 30 bilder pr. sekund og stereolyd. Dessuten støtter kameraet en rekke andre opptakshastigheter. En kan velge mellom 60, 120, 240, 480 og hele 1000 bilder pr. sekund. Hva oppløsningen er på de ulike hastighetene blir det ikke sagt noe om, men sammenligner en med Casios EX-F1 får en kanskje en brukbar pekepinn. Casios kamera var jo også basert på et hus fra Fujifilm, noe som gir anledning til å spekulere i om de to produsentene også samarbeider om kameraenes innmat.Fujifilm HS-10 benytter en kombinasjon av mekanisk stabilisering av bildebrikken, automatisk justering av ISO samt noe de betegner som digital bildestabilisering.

Veiledende pris blir 4299,- kroner, noe som må sies å være ganske hyggelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar