Årets bilde 2009 - Video

Vinneren ble denne videoen fra G20-møtet i London, tatt av Paal S. Schaathun (TV2). Juryens uttalelse:
Fotografen er våken og klarer å skille ut det vesentlige i hendelsene. Vedkommende klarer å beholde roen i all dramatikken og bidrar til å underbygge historien ved valg av vinkler, lys, utsnitt og kamerabevegelser. Fotografen er gjennomgående godt plassert og til stede i situasjonene. Den tekniske kvaliteten på bildene er god.Paal S. Schaathun tok også andreplassen. Juryen sier dette om denne vidoen:
Oversiktsbildene over Bergen setter stemningen. Fotojobben er gjennomført og gjennomtenkt. Bildene fungerer som en helhet og de klipper godt. Fotografen viser at han/hun behersker teknikken og bruker den bevisst for å få fram den ønskede stemningen i bildene. Fotografen er fint til stede i situasjonene uten å stjele oppmerksomhet. Aketuren kunne godt vart litt lenger.Tredjeplassen fikk Torje Bjellaas (NRK). Juryens uttalelse:
Teknisk sett veldig bra. Fotografen klarer å gjøre allerede vakker natur enda mer spektakulær med sin bruk av lys, utsnitt og vinkler. Når det uventede skjer er fotografen på høyde med situasjonen, holder hodet kaldt og klarer å fange en dramatisk situasjon på en utmerket måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar