Anton Corbijn til Nordic Light Events


Dave Gahan, Hamburg 1993
Foto: Anton Corbijn
Dagens nyhet er at Anton Corbijn kommer til Nordic Light Events i april. Festivalsjef Anne Lise Flavik har i flere år prøvd å få Corbijn til Kristiansund. På Nordic Light blir det både foredrag og utstilling med Corbijn.

Anton Corbijn startet sin fotografiske karriere som rockefotograf, og er ikke minst kjent som hoffotograf for rockebandene U2 og Depeche Mode. Han har også laget en rekke kjente musikkvideoer.

Les også: Anton Corbijn portretterer Al Gore.

Musikken var utgangspunktet for Anton Corbijns karriere som fotograf. Etter å ha fotografert en konsert sent på 70-tallet, oppdaget han en mulighet han ikke hadde sett tidligere. Han forelsket seg fullstendig fotografering og bestemte seg for å dedikere tiden til sin nye forelskelse.

- Love of music was the start of my career, it made me fall in love with photography, so initially music became my photography hunting ground but it never made me a 'rock' photographer.

I 1993 kom "Some YoYo Stuff", en kortfilm om den mytefulle kunstneren Don van Vliet, alias “Captain Beefheart. I 2007 sto Corbijn bak spillefilmen Control, som handler om det korte og trøblete livet til frontfiguren i Joy Division, Ian Curtis. Filmen har fra flere hold fått strålende kritikker.

- Musikken fikk meg til å forelske meg i fotografiet, så på den måten var musikken utgangspunktet for mitt forhold til foto. Men jeg har aldri vært en rockefotograf. Faktisk er mitt forhold til fotografi noe som forandrer seg hele tiden. Den er konstant, men på dette tidspunktet, for eksempel, gjør jeg mest film. Jeg liker kompleksiteten ved å gjøre film: ideen, historien, musikk - alt forenes og det skal planlegges godt. Å lage en film, god eller dårlig, tar ett år, så fotografering er enkelt i forhold, forteller Corbijn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar