- Dette er fotojuks

- Dette er bevisst forsøk på juks, sier leder for Pressefotografenes Klubb og fotograf i VG, Terje Bringedal, om pressebildene NRK har sendt ut av årets norske Melodi Grand Prix-deltagere. De er tydelig manipulert, noe som ikke aksepteres i norsk presse.

Bildene er blant annet behandlet i ettertid slik at rynker og uren hud er fjernet. I tillegg er flere bilder av de ulike artistene manipulert sammen til ett samlebilde.

Bringedal tror dette svekker troverdigheten til NRKs pressebilder i fremtiden.

- Dette har vi drevet med i mange år, og det er ikke noe vi forsøker å legge skjul på. Det er heller aldri noen som har stilt spørsmål ved dette før, sier kommunikasjonsdirektør i NRK Sigurd Sandvin, som avviser at NRK forsøker å jukse med bildene.

- Jeg manipulerer bilder. Det er en del av jobben min. Jeg holder på i en helt annen sjanger enn pressefotografene, som opptrer hyklersk og dobbeltmoralsk, sier fotograf Fredrik Arff, som har tatt MGP-bildene.

- Pressefotografer må klargjøre for publikum hvor de selv setter grensene for manipulering av bilder. Det er meget problematisk når fotografer går ut og sier at de er imot enhver form for manipulasjon. Enhver etterbehandling av bilder er manipulasjon, mener Fredrik Arff.

VG Nett om Melodi Grand Prix

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar