Canon Powershot G11

Canons G11 brukte ikke lang tid på å etterfølge PowerShot G10. Noe av grunnen var kanskje at Canon med G10 prioriterte høy oppløsning fremfor gode støyegenskaper. Ikke noe godt valg med tanke på at G-serien har vært profesjonelle fotografers favoritt, når de har hatt behov for et reservekamera. Nå ser det ut til at Canon har lært av kritikken, for de lanserer nå G11 med 10 megapiksler.

Ifølge Canon skal nykommeren ha 25% av støyen til forgjengeren, noe som lover godt.

Akam.no har testet G11 og konkluderer blant annet som følger:

G11 er et meget bra kompaktkamera med en byggekvalitet og brukergrensesnitt det ikke finnes maken til i denne klassen. Også bildekvaliteten er bra og helt på høyde med Panasonic LX3 som er hovedkonkurrenten. LX3 har imidlertid et objektiv med en hel blender bedre lysstyrke så selv om G11 er minst like bra på høy Iso så har LX3 en fordel i lite lys.

Vi ville ikke latt bildekvalitet avgjøre valget mellom LX3 og G11 for kameraene er mer forskjellige på andre måter. G11 er større, har søker, vridbar skjerm og 28-140mm zoom. LX3 har bedre blender, men mangler søker og vridbar skjerm. Den største forskjellen er nok likevel zoomområdet på 24-60mm og her må man bare velge det som passer best til egne behov. LX3 har dessuten bedre videomodus for de som legger vekt på det. En annen konkurrent til G11 er Canon S90 som har samme sensor og elektronikk i et mye mindre hus. Objektivet har bedre lysstyrke ved vidvinkel, men mindre zoomområde og dårligere lysstyrke ved full tele. Blitssko, vridbar skjerm og søker mangler på S90.

For å få bedre bildekvalitet er det Micro FourThirds som gjelder og modellene fra Olympus og Panasonic har vesentlig større sensor og utskiftbar optikk. Kamerahusene kan konkurrere med G11 i størrelse, men med et zoomobjektiv - selv en 3x standardzoom - blir Olympus E-P1 og Panasonic GF1 vesentlig større.
/../
Prismessig ligger G11 noe over Panasonic LX3 og Canon S90, mens det er rimeligere enn Micro FourThirds-modeller.


Les hele testen hos Akam.no

Kommentarer