Surrealistisk foto under Paris Photo

Som en del av årets Paris Photo har Centre Pompidou samlet næremere 400 verk, som gir oss en sjelden oversikt over det surrealistiske fotografiets historie.

Et bredt utvalg av de fremste verkene til Man Ray, Hans Bellmer, Claude Cahun, Raoul Ubac, Jacques-André Boiffard og Maurice Tabard blir vist sammen med bilder som sjelden har blitt vist tidligere. Utstillingen viser en rekke ulike eksempler på bruk av surrealistiske fotografier.

Webcam Centre Pompidou
Livekamera fra Centre Pompidou
Utstillingen viser også en rekke collager av kjente artister som Paul Éluard, André Breton, Antonin Artaud og Georges Hugnet, "fotografiske spill" av Léo Malet og Victor Brauner. En kan også se bilder av Artur Harfaux og Benjamin Fondane.

Paris Photo er regnet som verdens ledende arrangement for fotografering, og utstillingene presenterer en oversikt over fotografiske uttrykk fra de 19. århundre og frem til i dag.I alt deltar 89 fotogallerier og 13 forlag fra 23 land. Man forventer 38.000 besøkende, og arrangementene blir besøkt av 500 internasjonale fotografer.

Centre Pompidou - The subversion of images

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar