Sigma 120-400 mm f/4.5-5.6

Sigma 120-400 mm f/4,5-5,6 DG OS APO HSM har et svært allsidig zoomområde, og ikke minst en nærgrense som gjør det anvendelig for makrofotografering. Optisk bildestabilisering sørger for at en kan fotografere uten stativ under gode lysforhold.

Objektivet kan brukes på de aller fleste digitale og filmbaserte kameraer, riktignok med visse begrensninger for enkelte eldre analoge kameramodeller. Prisen er også relativt hyggelig: 7.000 kroner er så absolutt konkurransedyktig.

Digit.no har testet Sigma 120-400 mm f/4,5-5,6 DG OS APO HSM, og konkluderer blant annet som følger:

Langt på vei må vi konkludere med at Sigma leverer det man kan forlange av en 3,3x supertelezoom i denne prisklassen. Oppløsningsevnen og skarpheten er upåklagelig og både linjefortegningen og feilbrytningen av farger er svært godt korrigert. Om man unngår største blenderåpning, vil heller ikke vignetteringen være noe problem. Likevel kan vi ikke dy oss for å avsløre at du får enda mer tele og enda bedre optisk kvalitet om du legger på en tusenlapp. Vår neste test omfatter nemlig Sigmas 150-500 mm f/5,-6,3 med tilnærmet de samme spesifikasjonene, dog med litt svakere lysstyrke.

Det er få anmerkninger når det gjelder det eksterne konstruksjonen av Sigmas 120-400 mm, dog savner vi forseglinger mot barske klimatiske forhold og den fløyelsmatte overflaten får lett riper som gir objektivet et "slitt" utseende selv etter kort tids bruk om man ikke er forsiktig.

Prismessig er det liten grunn til å protestere. Riktignok er 7000 kroner såpass mye penger at man bør være kresen, men sett i relasjon til hva konkurrentene byr på, er prisen meget gunstig pris. Objektivet leveres med tilpasset solblender, stativbrakett og nylonetui med bærerem inkludert i prisen.


Test av Sigma 120-400 mm f/4.5-5.6 DG OS APO HSM - digit.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar