Pentax K-7

Pentax K-7 har en værtett konstruksjon og kamerahus i rustfritt stål. Antall piksler er ikke økt fra K-20, men bildebrikken i K-7 er en nyutviklet CMOS i APS-C format med lysfølsomheter fra ISO 100 til ISO 3200 (utvidbar til ISO 6400).

Den nye brikken gir mulighet for videoopptak i HD-kvalitet. En kan velge mellom video i 640x416 , 1536x1024 eller 1280x720 i 16:9-forhold og 30 bilder i sekundet. Pluss for inngang for ekstern mikrofon.

Akam.no har testet Pentax K-7:

K-7 har ikke vært noe enkelt kamera å teste, noe som gjenspeiles i tiden det har tatt. Kameraet er meget bra, kanskje til og med klasseledende, på enkelte områder, og en stor skuffelse på andre. Vi vet ikke hva det er Pentax har drevet med her, for selv om K-7 fremdeles på mange måter må sies å være et kapabelt kamera, så har det mistet litt av den tydelige Pentax-sjelen som så mange av dets forgjengere hadde. Ikke at de heller var problemfrie, vi husker for eksempel med gru menysystemet på K100D. Men den dønn påtagelige gjennomtenktheten, i mangel av et bedre ord, som var så tydelig i K10D og K20D, mangler litt fra K-7. Vi ser skyggen av den her og der, men langt mer dempet og uklar i konturene. Vi sitter igjen med et inntrykk av et kamera som er litt - vel - uferdig. Hvor travelt hadde egentlig Pentax det med å få ut K-7 på markedet? Skyndte de seg kanskje litt for mye? K-7 kunne nemlig vært så mye mer enn det helt OK kameraet det er i dag, om ikke det var for enkelte feil som det desverre ikke er mulig å ignorere, uansett hvor mye vi måtte ha lyst til nettopp det.

Desverre er det dermed lett for å glemme de mange og store forbedringene man faktisk finner i K-7. Skjermen har blitt større og fått tre ganger så stor oppløsning som forgjengerens, søkeren har fått enda mer informasjon og dekker nå praktisk talt 100%, opptakstempoet er kraftig økt, hurtigmenyer og funksjonspakke har fått en grundig overhaling, størrelse og vekt er reedusert uten at det har gått nevneverdig ut over byggekvaliteten, filmmodus er lagt til, og batterikapasiteten er forbedret med over 40% i forhold til K20D! Alt dette i et kamera til under ti tusen er ikke så rent lite imponerende!

Jeg skulle bare ønske at Pentax hadde latt utviklingsavdelingen ta seg litt bedre tid. Da hadde ikke K-7 vært fullt så schizofrent som det er i dag, og det hadde blitt kameraet det fortjener å være. Tør vi håpe på firmware?


TEST: Pentax K-7 - Akam.no

Nå kom det nettopp en ny firmware-oppdatering til K-7, men den løser nok ikke alle problemene som testen påpeker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar