Panasonic Lumix DMC-TZ7

TZ-serien fra Panasonic består av allsidige kameramodeller med høy bildeoppløsning og en zoom som strekker seg fra skikkelig vidvinkel til kraftig tele.

Med TZ7 er størrelse og vekt redusert i forhold til forgjengerne (TZ5 og TZ3), samtidig som zoomområdet er utvidet.

TZ7 kan dessten by på HD-video i 1280x720 oppløsning og samme signalprosessor som i systemkameraet Lumix G1, noe som blant annet gir serieopptak med 2,3 b/s ved full oppløsning eller hele 10 b/s ved 3 Mp bildeoppløsning.

Digit.no har testet Panasonic Lumix DMC-TZ7, og konkluderer blant annet som følger:

Lumix TZ7 er et avansert kamera på den måten at det har mye avansert teknologi, men teknologien er gjort enkelt tilgjengelig for de fleste. Vi synes personlig det har så mange kvaliteter at det er synd at Panasonic ikke har funnet plass til flere manuelle innstillinger, samt mulighet for RAW-opptak. Suksessen med Lumix LX3 tyder på at det kunne vært et marked for et mer avansert reisekamera med optiske egenskaper som TZ7.

Alt i alt er likevel Lumix TZ7 et kamera som har det aller meste i en forbausende kompakt innpakning: ytelse, kraftig vidvinkel, lang tele, glimrende automatikk, bra optikk, veldig bra HD video (til å være et kompaktkamera) med stereolyd, og samtidig svært enkel å bruke. Det er ikke billig, men en butikkpris på pluss minus 4000 kroner er ikke urimelig når man ser hva man faktisk får for pengene. Det er mange kameraer i denne prisklassen som har vesentlig større begrensninger enn TZ7, men som likevel ikke klarer å levere bedre bildekvalitet.

Panasonic Lumix TZ7 er en utmerket reisepartner, enten som et ekstrakamera, eller alene. Kameraet egner seg dermed både for den "late entusiasten" og for alle som ønsker seg et kompakt og allsidig allround-kamera, som er enkelt å bruke og som tar gode bilder. Lumix DMC-TZ7 er trolig det kameraet på dagens marked som i sum gir den beste kombinasjonen av utforming, betjening, egenskaper, ytelser og pris.


Les hele testen hos Digit.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar