Olympus Pen E-P1

Olympus E-P1 er inspirert av Olympus egen Pen-serie, som ble lansert i 1959. Olympus har kommet med et svært kompakt kamera, basert på Micro four-thirds standarden, hvilket innebærer at sensoren er av samme type som finnes i speilreflekser. Kameraet har utbyttbar optikk, og byggekvaliteten får folk til å hente frem henvisninger til klassiske Leica-modeller, hvilket ikke sier så lite.

Se: The PEN Story

E-P1 har mange av de samme elektroniske egenskapene som Olympus E-620, og det tilbyr den beste bildekvaliteten fra noe Olympus-kamera så langt. I tillegg har kameraet muligheter for opptak av video, men mangler optisk søker.

Akam.no har testet Olympus Pen E-P1:

I tillegg til et design som appellerer til mange er E-P1 et fullverdig systemkamera og har stort sett de samme funksjonene som speilrefleksene til Olympus med unntak av søker. Til gjengjeld har det videofunksjon, og alt av automatikk som ansiktsgjenkjenning og automatisk valg av motivprogram som kommer fra kompaktkameraene til Olympus.

E-P1 har dessverre en stor svakhet og det er autofokusen. Hvor alvorlig det er vil avhenge av tiltenkt bruksområde, men fokushastigheten vi målte var dårlig, selv i forhold til mange kompaktkameraer. I vanlig bruk ute fungerte imidlertid autofokusen helt greit, ikke av de aller raskeste, men heller ikke spesielt treg. Inne i dårlig lys og/eller med relativt lite kontrast i motivet ble fokuseringen ulidelig treg. Når vi endret avstand til motivet, for eksempel byttet fra nærbilde til et motiv langt unna tok det også lang tid for første fokusering etter endringen. I videomodus var det i tillegg til at fokusering gikk sakte også et problem at standardzoomen bråker så mye under fokusering at lydopptaket blir ødelagt.
/../
Vi var veldig i tvil om vi skulle gi E-P1 en Akam anbefaler utmerkelse for Olympus har prioritert hardt for å få ned størrelsen på E-P1. Søker mangler, innebygd blits mangler og fokuseringen er til tider frustrerende treg. Samtidig er designet flott og bildekvaliteten meget bra i forhold til størrelsen av kameraet. Alt av funksjoner er på plass, inklusiv mulighet for ekstern blits, valg av fargerom og mulighet for full manuell kontroll. Totalvurderingen ble til slutt at vi anbefaler E-P1, men det er viktig å sette seg inn i fordeler og ulemper før man handler.


TEST: Olympus Pen E-P1 - Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar