Photoshop Elements 8 for Windows og Mac

Adobe lanserer en ny versjon av Photoshop Elements 8 for Windows og Mac, som er det mest solgte bilderedigeringsprogrammet for hobbybrukere. Photoshop Elements 8 gir brukeren en rekke nye spennende og kreative måter å organisere, redigere og presentere sine digitale fotosamlinger på.

Adobe Photoshop Elements 8 for Windows
Forbedringer i programmets Organizer-funksjon gjør at brukere av Adobe Photoshop Elements 8 å håndtere og søke etter bilder og videoklipp, på en enklere og raskere måte enn tidligere. Den nye funksjonen Auto-Analyzer gjør det også mulig å analysere medieinnholdet automatisk, og samtidig legge til informasjonstagger slik at brukeren raskt kan finne det mest interessante og beste innholdet. Med den nye funksjonen People Recognition kan man nå identifisere personer i fotografiene, en funksjon som over tid blir mer og mer intelligent i takt med at programmet lærer seg å koble sammen navn og ansikt.

Photoshop Elements 8 tar bilderedigeringen til et nytt nivå med Photomerge Exposure, som gjør det enkelt å slå sammen flere bilder med samme motivet, for eksempel med og uten blits, til ett bilde med perfekt lyssetting som viser alle detaljer. Den nye funksjonen Recompose, med teknologi fra Photoshop CS4, gjør det også enkelt å endre komposisjonen i et bilde automatisk uten at de viktigste detaljene forvrenges. Videre har nå Quick Fix-funksjonen forhåndsvisning, slik at brukeren lettere kan velge de beste fargeinnstillingene, samt kontrast og lys fra en rekke forhåndsvisninger. En annen nyhet er Online Album-maler, som kan benyttes til å presentere både video og fotografier til venner og familie.

Adobe Photoshop Elements 8 for Mac
Photoshop Elements for Mac er et perfekt komplement til iPhoto for fotoentusiaster som vil ta et steg videre fra grunnivå og begynne fortelle spennende historier med sine bilder. Programmet er fullpakket med nye muligheter som gjør det enkelt å lage fantastiske bilder. Samtidig får Mac-brukerne tilgang til alle funksjoner i Adobe Bridge CS4, som gir mulighet til å raskt studere og organisere sine bilder via en arbeidsflate tilpasses individuelt. Blant annet finnes forhåndsvisning i fullskjermmodus som kan tas ned til nærbilde via et klikk. Nøkkelordstagger og et stort antall søkealternativ gjør det også raskt og enkelt å finne bilder.

Photoshop Elements 8 for Mac omfatter alle de intelligente funksjoner for bilderedigering som også inngår i Windows-versjonen. I tillegg til Photomerge Exposure, Recompose og Quick Fix med forhåndsvisning finnes også Scene Cleaner for å fjerne uønskede detaljer fra en hel bildesekvens, eksempelvis turister og biler som forstyrrer i det opprinnelige motivet.

Mens med Smart Brush kan brukeren legge på utrolige effekter til en spesifikk del av fotografiet med et eneste penseldrag, og med Touch-Up-pensler går vanlige redigeringsoppgaver raskere, som for eksempel å gjøre tenner hvitere eller forsterke blåfargen i himmelen. Bilder som er klare til å dele med familie og venner kan presenteres på internett med hjelp av fotogallerimaler eller personlige websider, sendes via e-post eller lagres på CD eller DVD.

Adobe Photoshop Elements 8 og Adobe Premiere Elements 8 for Windows
Samtidig med Photoshop Elements 8 lanserer Adobe også Premiere Elements 8 for Windows, en ny versjon av Adobes videoredigeringsprogram for hobbybrukeren. Programmene kan kjøpes hver for seg eller i én pakke. Blant nyhetene i Premiere Elements 8 kan nevnes SmartFix, som forbedrer videoopptak ved automatisk korrigering av kamerarystninger og problemer med farge og lys. Dessuten finnes Smart Trim, som gjør det enklere å oppdage og klippe bort uinteressante avsnitt, samt SmartMix, for å enklere legge til et lydspor ovenpå et videoklipp, med automatisk tilpassing til mellom lydsporet og lyd fra videoklippet. Også i Premiere Elements 8 kan brukeren dra nytte av den nye Organizer-funksjonen, som er felles for begge programmene.

Pris og tilgjengelighet
Adobe Photoshop Elements 8 (Win/Mac) har en veiledende pris på NOK 975,- (inkl moms). Fellespakkes med både Adobe Photoshop Elements 8 og Adobe Premiere Elements 8 for Windows har veiledende pris på NOK 1.475,- (inkl moms).

Programmene vil være tilgjengelig i engelsk versjon i begynnelsen av oktober.

Adobes produkter selges via forhandlere og på Adobe Store på www.adobe.no.

Ytterligere informasjon om priser, oppgraderingsvilkår og support finnes på: www.adobe.com/go/photoshopelements.

Lær Photoshop Elements gratis på Adobe TV: http://tv.adobe.com.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar