Sony α500 & α550

Med dagens lansering av tre speilreflekskameraer seiler Sony opp som den produsenten som kan tilby det bredeste sortimentet innen dette segmentet. I tillegg til Sony α850 lanseres α500 og α550.

Kameraene får CMOS-sensor med oppløsninger på 12,3/14,2 effektive megapiksler (α500/ α550) og rask seriefotografering med opptil 5 bilder per sekund med optisk søker og 7 bilder per sekund med funksjonen Speed Priority (kun α550).

Begge kameraene er utstyrt med en ny Exmor CMOS-sensor som sikrer skarpe bilder med lite støy, høyt detaljnivå og levende farger. Den avanserte sensoren prosesserer algoritmer håndtert av den nylig utviklede og svært raske BIONZ-motoren, og leverer bilder av topp kvalitet med svært lav responstid. Redusert bildestøy gjør det mulig å ta bilder i opptil ISO 12 800.

Takket være BIONZ bildeprosessoren, har Quick AF Live View blitt raskere og resultatene gjenspeiler den presise autofokusen. Dette gjør det lettere enn noensinne å ta naturlige portretter, dynamiske actionbilder med mer.

Med kraften fra BIONZ-motoren har seriefotograferingen blitt raskere, slik at det er enda lettere å ta gode bilder av motiver i bevegelse. Ved bruk av Live View er det mulig å ta opptil 4 bilder per sekund, og dette tallet stiger til 5 ved bruk av den optiske søkeren. Med den nye funksjonen Speed Priority aktivert på α550 kan man ta 7 bilder per sekund ved at kameraets autofokus- og eksponeringsinnstillinger beholdes fra det første bildet. Dette kan gi spennende resultater ved at man kan fange endringer i motivenes ansiktsutrykk gjennom en serie av etterfølgende bilder.

For første gang i digitale speilreflekser fra Sony kommer Quick AF Live View nå med ansiktsgjenkjennelse som prioriterer fokusinnstillinger på ansikter og justerer eksponeringen og hvitbalansen for å gi skarpe portretter med naturlig fargegjengivelse. Ved bruk av Live View vil Smile Shutter automatisk ta bilder når motivene smiler, for å gi naturlige og avslappede resultater.

En spesiell funksjon med navnet Manual Focus Check Live View assisterer fotografen med fininnstillingene i komposisjonen. Bilder kan forhåndsvises rett fra CMOS-sensoren for at man skal kunne vurdere fokusinnstillinger, selv i lavt lys.

α500 kommer med en skarp, kontrastrik Clear Photo LCD Plus skjerm på 3 tommer som er vippbar. α550 leveres med en 3-tommers Xtra Fine LCD-skjerm på hele 921 000 punkter med farge, kontrast og detaljnivå som er ledende i klassen. Skjermen kan vippes opp og ned i 180 grader, og gir brukeren friheten som er nødvendig for å ta bilder uansett situasjon. Begge kameraene kommer med en klar og lys optisk søker med 95% dekning.

Begge kameraene er svært enkle i bruk, takket være et nytt brukergrensesnitt på skjermen som gir enkel tilgang til funksjoner og innstillinger når man bruker Live View. En grafisk fremstilling på skjermen viser tydelig hvordan lukkertid og blenderåpning påvirker hvordan bildene blir seende ut.

De to nye kameraene kommer med en ny funksjon som er unik for Sony. Auto HDR (High Dynamic Range) er en spesiell teknologi som ved hjelp av kraftige algoritmer kombinerer to eller flere etterfølgende bilder tatt med forskjellige eksponeringsinnstillinger. Disse bildene blir så korrigert i kameraet slik at resultatet blir et bilde med et optimert resultat. Både α500 og α550 bruker kun to sekunder på å kombinere to bilder, og korrigere disse for variasjoner som oppstår mellom dem når man ikke har et stativ som holder kameraet i ro. Mulighetene som åpnes med denne funksjonen har tidligere bare vært tilgjengelig med bruk av tripod og bildebehandlingsprogrammer. Resultatet er ett enkelt HDR-bilde som fremhever de naturlige fargetonene og kontrastene slik det oppfattes av menneskesynet - uten behov for verken stativ eller PC.

Kameraene kommer også med en forbedret utgave av D-Range Optimiser, som gir bedre resultater av motiver i motlys og høye kontraster. Den kraftige BIONZ-motoren optimerer nå data i sanntid, selv ved serieopptak, og justerer lys og kontrast innenfor områder av bildet. Resultatet blir balansert og naturlig.

Kom nærmere motivene med et tastetrykk. Knappen Smart Teleconverter forstørrer motivet med 1,4x eller 2x slik at du får utvidet objektivets brennvidde.

I likhet med andre digitale speilreflekskameraer fra Sony kommer de nye modellene med SteadyShot™ INSIDE, den kraftige optiske bildestabilisatoren som reduserer effekten av kamerabevegelser med opptil 4 eksponeringssteg uavhengig av objektiv.

Begge kameraene kan enkelt kobles til en BRAVIA TV ved hjelp av en HDMI-kabel (ikke inkludert), for å se bildene på storskjerm.

Det oppladbare InfoLITHIUM-batteriet (NP-FM500H) som kommer med α500 kan ta opptil 1000 bilder på en opplading (CIPA-test, cirka-tall), og er det høyeste antallet for noe batteri til α-serien lansert til nå. Batteriet i α550 leverer opptil 950 bilder på en opplading.

Skulle man ha behov for ytterligere batterikapasitet, kan batterigrepet VG-B50AM være til hjelp. Det har plass til to NP-FM500H batterier og med α500 gir det opptil 2000 bilder på en opplading (α550: 1900 bilder). Batterigrepet bytter automatisk mellom batteriene og viser med stor nøyaktighet hvor mange prosent som er igjen i batteriet på LCD-skjermen. En ekstra utløserknapp og kontrollknapper gjør det komfortabelt å ta bilder både liggende og på høykant.

Ved å lagre bildene på Memory Stick har man alle muligheter. Det avanserte minnekortet Memory Stick PRO-HG Duo HX (4GB, 8GB, 16GB or 32GB), er ideelt for serieopptak med sin store lagringsplass og raske prosessering. Memory Stick PRO-HG Duo HX 32GB vil aldri gå glipp av øyeblikkene fordi det kan ta 270* bilder i løpet av ett minutt (i RAW+JPEG/L (12M)). Memory Stick PRO-HG Duo HX 32GB leveres med en USB-adaptor og er ideell for brukere som vil overføre bilder hurtig: ca. 1700[1] bilder i L (12M) størrelse i RAW+JPEG på 26 minutter.

DSLR-α500 og DSLR-α550 digitale speilreflekskameraer er tilgjengelig fra slutten av oktober 2009 til veiledende priser:
DSLR-α500: 7.500,-
DSLR-α550: 8.500,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar