Sony Cybershot TX1 og WX1

Sony lanserer nå to nye kameraer i Cyber-shot-serien: Nykommerne TX1 og WX1 kombinerer god bildekvalitet og hastighet. TX1 og WX1 kan ta en sammenhengende serie bilder med full oppløsning på hele 10 bilder i sekundet - raskere enn mange profesjonelle DSLR-kameraer.

I hjertet av kameraene sitter Exmor R CMOS-sensoren, med en oppløsning på 10.2 effektive megapiksler.

Exmor R-sensoren, utviklet av Sony, har et design som fanger opp mer lys enn tradisjonelle CMOS-sensorer. Dette bidrar til økt følsomhet og redusert bildestøy, hvilket gir naturlige og detaljrike bilder, selv i omgivelser med dårlige lysforhold.

Kombinasjonen av Exmor R-sensoren og BIONZ bildeprosessoren muliggjør også funksjonen Sweep Panorama. Bare trykk på utløserknappen og beveg kameraet fra side til side, horisontalt eller vertikalt. Sweep Panorama setter automatisk sammen bildet, og kan fange inn landskap med en synsvidde opptil 256 grader (256 grader - WX1; 185 grader - TX1) hvilket er langt mer enn noen kameras vidvinkelobjektiver.

Kameraene byr også på flere kreative opptaksmuligheter. Funksjonen Hand-held Twilight sørger for å optimere bilder tatt under dårlige lysforhold og reduserer bildestøy. Dette skjer ved at det gjøres seks raske eksponeringer som kameraet så legger oppå hverandre for å produsere et optimert bilde med redusert bildestøy. Denne funksjonen utfylles av Anti Motion Blur, som fanger motiver i bevegelse i dårlig lys – også med redusert bildestøy. Optical SteadyShot bildestabilisering sikrer skarpe og klare bilder under håndholdt fotografering, og funksjonene Face Detection (ansiktsgjenkjenning) og Smile Shutter tar automatisk glade portretter.

Begge kameraene kan ta opp 720p HD videoklipp med lyd på hele 30 bilder per sekund. Dette er en ypperlig måte å sikre seg gode minner på når videokameraet ligger hjemme.

Kameraet har en stor 3-tommers Clear Photo LCD Plus berøringsskjerm med et nytt og brukervennlig menysystem. Du kan bla gjennom bildene dine ved hjelp av kun noen tastetrykk. Ofte brukte funksjoner, som blits og ISO-innstillinger, kan dras og slippes på menyskjermen som betjenes ved ett tastetrykk. Med Cyber-shot TX1 sikrer du gode minner enkelt, raskt og intuitivt.

Cyber-shot WX1
WX1 er det nye flaggskipet i den funksjonsrike Cyber-shot W-serien. Med et kompakt og elegant ytre, kombinerer nykommeren det beste innen optikk-, bilde- og prosesseringsteknologi.

Objektivet G Lens, som er utviklet av Sony, supplerer Exmor R CMOS-sensoren og BIONZ prosessoren, og setter med dette en ny standard for kompaktkameraer. G Lens kommer med 24mm vidvinkel, som lar deg fange enda mer i bildet.

Med 5x optisk zoom leverer G Lens imponerende oppløsning og kontraster ved alle brennvidder, fra vidvinkel til telefoto. En maksimum blenderåpning på f/2.4 utvider opptaksmulighetene ved å fange opp mer lys enn andre kompaktkameraer, og sikrer bedre bilder i dårlig opplyste omgivelser.

Blir man stående bak kameraet for lenge risikerer man å ikke selv få deltatt i de morsomme øyeblikkene. Med de nye Cyber-shot kan du automatisk ta bilder av alle i rommet, inkludert deg selv.

Som noen av de første kameraene i verden er begge de nye modellene kompatible med IPT-DS1 Party-shot. Dette verktøyet representerer et helt nytt konsept innenfor fotografering. Party-shot fungerer som din ”personlige fotograf”, ved å automatisk ta bilder uten inngripen fra andre. For første gang noen sinne sørger Party-shot for å forevige spesielle øyeblikk med familie og venner, også med deg i bildet.

Du behøver kun å sette Cyber-shot TX1 eller WX1 i dockingstasjonen, så sørger kameraet for resten. IPT-DS1 panorerer og tilter kameraet samtidig som det justerer zoom-innstillingene. Face Detection og Smile Shutter identifiserer ansikter og sikrer glade og naturlige bilder av alle og enhver.


Tilbehør og tilgjengelighet

Det finnes en rekke alternativer for å ta vare på ditt Cyber-shot, inkludert den nye bærevesken LCH-TW1, som er designet for å beskytte kameraet mot slag og riper.

Den siste Memory Stick PRO Duo 32GB er den perfekte partner for kameraet på lange reiser. Lagringsenheten gir plass til over tusen høyoppløselige 10.1 megapiksel bilder, eller hele 7 timer og 25 minutter med Full HD video.

Cyber-shot TX1 og WX1, samt IPT-DS1 Party-shot, er tilgjengelig fra og med september til følgende veiledende priser:
Cyber-shot TX1: 3.800,-
Cyber-shot WX1: 3.500,-
IPT-DS1 Party-shot: 1.300,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar